Dansa

El Festival Batecs tornarà als carrers de Manresa amb deu propostes de dansa del 16 al 19 de juny

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, el Festival de Dansa de Manresa arriba a la quarta edició amb un increment d'activitats

Laura Bataller, Anna Crespo i Jordi Basomba durant la presentació dels Batecs 2022 | AjM
per Redacció, 9 de juny de 2022 a les 17:44 |
El Festival de Dansa de Manresa, Batecs, tornarà a omplir de dansa i moviment els carrers de la ciutat del 16 al 19 de juny, amb una desena de propostes. En la seva quarta edició, el festival creix i augmenta el seu pressupost, gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat. A més, estrena un nou model de gestió, amb l'organització conjunta de la regidoria de Cultura i Festes de l'Ajuntament, Manresana d'Equipaments Escènics (MEES ) i l'entitat organitzadora Plataforma per la Dansa de la Catalunya Central.

La programació de Batecs 2022 ha estat presentada aquest dijous per la regidora de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo; el gerent de Manresana d'Equipaments Escènics, Jordi Basomba, i la directora artística de Batecs i membre de la Plataforma per a la Dansa de la Catalunya Central, Laura Bataller.


El festival se celebrarà en diversos espais de la ciutat, però tindrà el seu centre neuràlgic a l'entorn de les places Sant Domènec i Fius i Palà. El títol de la quarta edició del festival és Quietud i translació, jugant amb dos mots antagònics que afloren de la necessitat de moviment. En total, comptarà amb set propostes de dansa professional, dos tallers i una conferència-vermut. També hi haurà activitats a l'Espai 1522, els Jardins de la Cova, el Centre Cívic Les Escodines i la sala La Gare.

Entre els espectacles que es podran veure, s'hi troben Sexante, d'Eyandance Company; Echoes, de Moveo; Silur, de Sònia Moya, Maria Ribera i Manel Fortià, i Nueses, de Goretti Ribas, Mònica Vergés i Laia Miralta. Es pot consultar la programació d'actes en aquest enllaç.


Organització conjunta de l'Ajuntament, MEES i la Plataforma per la Dansa


Batecs és un festival coorganitzat per la Plataforma per la Dansa de la Catalunya Central, MEES, l'Ajuntament i amb la direcció artística de la ballarina i coreògrafa manresana Laura Bataller.

Aquest nou model de gestió s'implementarà també en el proper Festivalet de Circ, que se celebrarà el proper setembre, i té com objectiu l'aliança entre MEES i les entitats organitzadores (que en aquest cas serà La Crica) per treballar conjuntament en aquests esdeveniments de ciutat.

MEES és l'empresa municipal que gestiona els equipaments escènics i la programació municipal estable en l'àmbit de les arts escèniques i musicals, en col·laboració amb el Galliner. D'aquesta manera, l'Ajuntament, mitjançant la regidoria de Cultura i Festes, té la voluntat de treballar conjuntament amb el seu òrgan instrumental per donar suport a aquests esdeveniments que aspiren a consolidar-se en el calendari de festivals de la ciutat.

Estrena de l'espectacle Casa d'Àngels el proper desembre


Dins de l'impuls que l'Ajuntament de Manresa vol donar a la dansa, cal destacar una novetat important d'aquest 2022: la producció de l'espectacle Casa d'Àngels, que s'estrenarà el 10 de desembre al Teatre Kursaal.

Casa d'Àngels és una producció de l'Ajuntament de Manresa i que compta també amb el suport de la Plataforma per la Dansa de la Catalunya Central i de l'Escola de Dansa Olga Roig. Es tracta d'una obra de dansa, música i veu de nova creació, inspirada en textos sobre els àngels que apareixen en les novel·les de Mercè Rodoreda Mirall trencat, El carrer de les Camèlies, La Plaça del Diamant i Semblava de seda. Tindrà la presència de ballarins i ballarines bagenques amb projecció i carreres internacionals.

Les entrades per veure l'espectacle sortiran a la venda aquest dissabte dia 11, a partir de les 11 del matí, juntament amb la resta d'obres de la temporada del Kursaal.

 

Participació