Alerta per possibles inundacions al Bages i al Moianès

Protecció Civil activa la prealerta del pla Inuncat després de registrar-se precipitacions superiors als vint litres per metre quadrat en mitja hora

Les tempestes arribaran al Bages i al Moianès
Les tempestes arribaran al Bages i al Moianès | Josep M. Montaner
Albert Vilanova
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 18:36h
Tarda de tempestes i inundacions en diverses comarques catalanes. De fet, Protecció Civil ja ha activat la prealerta del pla Inuncat en sis: el Berguedà, el Bages, el Moianès, Osona, el Vallès Oriental i la Selva.

Les autoritats demanen a la ciutadania d'aquestes zones "molta prudència" en la mobilitat i les activitats a l'aire lliure. En determinats municipis ja s'hi han produït els primers xàfecs. A Muntanyola hi han caigut més de 10 litres per metre quadrat en només 10 minuts, mentre altres localitats com La Quar, Perafita o Organyà han registrat pluges de fins a una vintena de litres en mitja hora.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que el temporal es desplaça cap al prelitoral i litoral central, tot i que "de mica en mica perden intensitat". Tot i això, continuen sent localment moderats i en les properes hores es podrien reactivar.