La vaga total a Denso té un seguiment del 70% a producció durant el torn de matí

Els treballadors s'han concentrat a la porta de l'empresa i han fet una marxa fins a l'Eix Transversal on han realitzat un tall "simbòlic" del trànsit

Treballadors de Denso durant el tall a l'Eix Transversal
Treballadors de Denso durant el tall a l'Eix Transversal | Cedida
08 de juny del 2022
Actualitzat el 11 de juny a les 15:43h
Un 70% dels treballadors de producció del torn de matí de la plata que la multinacional Denso té a Sant Fruitós de Bages han secundat la vaga total convocada aquest dimecres pel comitè de vaga, segons els sindicats convocants. Treballadors i sindicalistes s'han concentrat a les portes de l'empresa i sobre el migdia han marxat fins a l'enllaç proper amb l'Eix Transversal on han realitzat un tall de trànsit simbòlic de cinc minuts. Tot seguit han tornat a l'empresa per fer piquets a l'entrada del torn de tarda.


La vaga de 24 hores arriba després que les tres aturades parcials de 2 hores per torn que el comitè de vaga -format per UGT, USOC, CGT i independents- havia convocat fins a dia d'avui i que havien tingut un notable seguiment, no havien tingut efecte en la negociació de millores que mantenen amb la direcció de l'empresa.

A banda d'altres reivindicacions menors, la principal reclamació de sindicalistes i treballadors és la recuperació del total de la paga de beneficis que l'empresa ha retallat. El comitè reclama que la paga es restableixi "d'acord amb els guanys de l'empresa". Per aquest motiu, la marxa d'aquest dimecres fins a l'Eix Transversal anava encapçalada per una pancarta on es podia llegir "Denso mucho gana, poco paga!".


Com a últim pas abans de la vaga de 24 hores, comitè de vaga i representants de l'empresa van participar dimarts en un acte de mediació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), però les propostes de la patronal van ser "insuficients" per als representants dels treballadors en el conflicte, de manera que van mantenir la convocatòria de l'aturada.

La representació de Denso havia de portar a la reunió una proposta sobre la paga de beneficis basada en una part fixa i una altra variable, però no es va adequar a les reclamacions del comitè de vaga.


La vaga total continua en els torns de tarda i de nit de la planta de la multinacional a Sant Fruitós.