«Carst», la darrera obra de Manel Camp, sonarà als Jardins de la Cova el 18 de juny

L'obra s'engloba en el projecte "De Minorisa a Carst", un treball en commemoració al 75è aniversari de l'artista, emmarcat dins de Manresa 2022

Manel Camp tocarà als Jardins de la Cova el 18 de juny
Manel Camp tocarà als Jardins de la Cova el 18 de juny | Pere Fontanals
Redacció
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:53h
Manel Camp presentarà el pròxim dissabte 18 de juny a 2/4 de 8 del vespre als Jardins de la Cova de Sant Ignasi, Carst, un concert multidisciplinari que combina música i dansa i que forma part del projecte De Minorisa a Carst. Les entrades per aquest concert tenen un preu de 15 euros, i estan disponibles a través del web de Manresa 2022.

L'espectacle agafa tot el significat de la paraula carst per definir-se: per una banda, càrstic és com defineix l'artista manresà al paisatge que ens envolta, posant com a exemple la muntanya de Montserrat o al Tramuntana mallorquina, dos elements que precisament han inspirat Manel Camp per a compondre aquesta obra. Per altra banda, també considera que el modelat càrstic és similar al que vivim les persones interiorment, en forma de transformació personal. Una transformació com la que va viure Ignasi de Loiola fa just 500 anys.

El concert estarà compost per un quartet de jazz, format per Manel Camp al piano, Mathew Simon a la trompeta, Xisco Aguil al contrabaix i Lluís Ribalta a la bateria. Als músics se'ls hi afegeix la Companyia de Dansa Elysian Ballet, dirigida per Laura Batallé. Tot pegat es representarà als Jardins de la Cova de Sant Ignasi, un espai que va de bracet amb el concepte de transformació, gràcies a l'estada d'Ignasi de Loiola.

Recentment, Manel Camp serà guardonat amb el premi Espai Ter de Música 2022, la recompensa del qual consistirà en l'enregistrament d'un disc, en el seu cas Carst, els dies 21,21 i 22 de juny a Torroella de Montgrí. El disc complet es presentarà de manera oficial durant aquesta tardor.

En un primer moment, el concert estava programat pel mes de març, però a causa de les condicions meteorològiques adverses, els organitzadors del concert van preferir ajornar-lo, ja que l'actuació està pensada per ser experimentada als Jardins de la Cova de Sant Ignasi.