El cor Incordis oferirà dissabte una «ruta de cançons a l'entorn d'una guerra» per Manresa

Oferirà cançons a diversos punts de la ciutat que van tenir un paper destacat en l'esdevenir col·lectiu durant la República i la Guerra Civil

El cor Incordis, en una imatge al nucli històric de Castellnou de Bages
El cor Incordis, en una imatge al nucli històric de Castellnou de Bages | Incordis
Redacció
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:16h
Aquest dissabte, sota el títol Ruta de cançons a l'entorn d'una guerra, el cor Incordis oferirà un recorregut de cançons que discorrerà per llocs de Manresa que van tenir un paper destacat en l'esdevenir col·lectiu en dos períodes transcendents de la nostra història: la República i la Guerra Civil. S'han escollit uns punts de la ciutat, a cadascun dels quals es farà una parada, s'explicarà la significativitat del lloc en concret i es cantarà una cançó. El lligam de la cançó amb el lloc, en uns casos serà molt evident i directe i en altres, més lliure.

El cor Incordis és un col·lectiu que, des del 2013, canta cançons que han estat significatives en llocs i moments diversos per expressar anhels d'una major justícia i lluites per la millora de la societat. Així, ha cantat les lluites per la propietat de la terra o contra l'esclavatge i la discriminació racial; l'exili i les migracions; la consciència de gènere, o la manca d'habitatges dignes. I ho ha fet tant amb himnes ben populars com amb cançons menys conegudes, però sempre plenes de consciència, compromís i lluita.

Aquest concert itinerant començarà a les 11 del matí a la Sala Gòtica de l'hospital de Sant Andreu i es clourà cap a 3/4 d'1 davant del monument a Joaquim Amat i Piniella, al Casino, i és obert a tothom.