L'home que va atacar quatre mossos amb una katana a Moià el 2020 serà jutjat aquest dimarts

La Fiscalia l'acusa de quatre delictes de temptativa d'homicidi i demana una condemna de 60 anys de presó

Sanitaris pugen un dels mossos ferits a l'helicòpter del SEM després de l'atac
Sanitaris pugen un dels mossos ferits a l'helicòpter del SEM després de l'atac | Xavier Rius
06 de juny del 2022
Actualitzat a les 0:28h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà aquest dimarts 7 de juny el veí de Moià que va atacar amb una katana quatre agents dels Mossos d'Esquadra el 18 de juliol de 2020 quan feien un servei d'acompanyament al SEM per un ingrés no voluntari a la unitat de psiquiatria de l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa. La Fiscalia l'acusa de quatre delictes de temptativa d'homicidi amb l'atenuant de tenir les capacitats cognitives alterades en el moment dels fets i li demana 60 anys de presó, 15 per cadascun dels atacs.

Pel que fa a la responsabilitat civil, la Fiscalia demana que l'acusat indemnitzi els agents en 1.365 euros per les lesions patides i 5.200 euros per les seqüeles, el ferit lleu; el 28.600 euros per les seqüeles al menys greu, i en 75.160 i 74.220 euros per les seqüeles als dos agents que van patir amputació i falta de mobilitat en els dits. En els tres últims casos, com a indemnització, Fiscalia es remet al que determini la sentència.

Amb una katana sota el llit
El vespre del 18 de juliol de 2020, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar a un domicili de Moià per donar suport al SEM en la recollida d'un home de 37 anys que havia de fer un ingrés no voluntari a un centre psiquiàtric. En un principi, l'home va rebre cordialment els agents, i els va demanar anar a l'habitació a vestir-se.

Un cop a l'habitació, va treure de sota el llit una katana i va atacar el sergent a qui va amputar quatre dits d'una mà, tot i que tres van poder ser reconstruïts posteriorment. Davant l'atac, els altres agents van treure les defenses per reduir-lo, i el sergent, tot i estar ferit de gravetat, va poder disparar el taser però, segons van explicar, no li va fer efecte.

Tot seguit, l'agressor va ferir de consideració als braços i avantbraços dos agents i també va ferir, més lleument, un quart agent. El sergent i un dels agents van ser traslladats amb helicòpter a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, mentre que els altres van ser traslladats en ambulància a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

Durant l'agressió, un dels agents va efectuar tres trets, un dels quals va impactar en un canell de l'agressor, que va poder ser reduït i posteriorment traslladat a l'hospital Sant Joan de Déu on, després de ser intervingut quirúrgicament del tret al canell, va ingressar en el servei psiquiàtric.

Pocs dies després, el jutjat d'instrucció número 4 de Manresa va estimar la petició de l'acusació del sindicat policial USPAC i va descartar l'ingrés en un centre psiquiàtric com demanava fiscalia i defensa, i va dictar presó provisional comunicada sense fiança per a l'agressor.
Arxivat a