Gent gran i gent no tan gran es manifesta per una residència pública a Manresa

Dos centenars de persones, inclosos representants polítics i sindicals, porten al carrer aquesta reivindicació de la ciutat

La manifestació per la residència pública de gent gran al seu pas per la plaça Sant Domènec
La manifestació per la residència pública de gent gran al seu pas per la plaça Sant Domènec | Plataforma Gent Gran
04 de juny del 2022
Actualitzat a les 10:39h
Unes dues-centes persones s'han manifestat aquest divendres a la tarda pels carrers de Manresa per reclamar una residència pública per a la gent gran a la ciutat. L'acció, convocada per la Plataforma en defensa de les Pensions i els Drets de la Gent gran del Bages, va aplegar moltes persone d'edat avançada, però també molta gent més jove, i representants de tots els grups polítics de l'Ajuntament, excepte de Ciutadans, i de sindicats i entitats veïnals. Entre els presents, han participat a la manifestació el secretari general de CCOO Vallès Occidental - Catalunya Central, Ivan Ramos, i la secretària general d'UGT Bages - Berguedà, Mercè Gómez. També el diputat al Parlament pel PSC Cristòfol Gimeno.

Aquesta presència política va fer que la plataforma organitzés la manifestació amb capçalera doble. La primera amb persones que formen part de les entitats convocants i a partir de la segona per als polítics, representants sindicals i resta de convocats. Al clam de rebuig al "mercadeig" amb la gent gran, la marxa ha arribat a la plaça Major on s'ha llegit el manifest. 

Després de posar de manifest que Manresa "és una de les ciutats més envellides i sobre-envellides de l'Estat", la plataforma reclama a la Generalitat que "deixi" de concertar places públiques a les residències privades de la ciutat -"moltes d'elles gestionades per empreses de capital d'inversió que només tenen per finalitat l'obtenció de beneficis"- i que en construeixi de públiques.

Concretament, la plataforma ha insistit en la necessitat de construir la reclamada residència per a la gent gran del Xup, amb almenys 90 places, de titularitat i gestió públiques, "que serveixi com a prova pilot per innovar la gestió d'aquest servei, amb un model d'atenció centrat en la persona".