Hafssa Hilali Chergui, del Lacetània, millor lectora nouvinguda de la Catalunya Central

El concurs és organitzat pel grup Enciclopèdia Catalana amb el suport del Departament d'Educació de la Generalitat

La Hafssa Hilali Chergui amb família i docents al TNC
La Hafssa Hilali Chergui amb família i docents al TNC | Lacetània
Redacció
03 de juny del 2022
Actualitzat el 04 de juny a les 0:05h
Hafssa Hilali Chergui, estudiant de segon d'ESO a l'institut Lacetània de Manresa, ha estat escollida millor lectora nouvinguda de la Catalunya Central pel jurat del certamen Veu Alta que organitza cada any el grup Enciclopèdia Catalana amb el suport del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. L'alumna ha recollit el seu premi i ha gaudit de La Festa de la Lectura juntament amb els guanyadors d'altres territoris de Catalunya, en un acte que ha tingut lloc aquesta setmana al Teatre Nacional de Catalunya.

A l'acte també hi han estat presents la família de la guanyadora, les seves professores de llengua catalana i d'aula d'acollida, el director de l'institut i professionals dels Serveis Territorials d'Ensenyament.

Hafssa Hilali va arribar del Marroc amb la seva família l'any 2020, tot just quan va esclatar la pandèmia. Tanmateix, la família va convertir aquesta circumstància en una oportunitat i de seguida tots els seus membres es van llançar a aprendre el català amb resultats tan positius com aquest premi.

El certamen Veu Alta té divuit anys d'història i pretén promoure el món de la cultura i estimular la lectura compartida. Consta de diferents categories i hi poden participar tant estudiants en edat escolar com joves i persones adultes. Enguany la semifinal i la final territorials de la Catalunya Central es van celebrar al Convent de Sant Francesc a Santpedor.