Quinze colles i 300 dansaires: la Ballada de Gitanes tornarà diumenge a Sant Vicenç

La plaça de l'Ajuntament serà el punt de trobada de les colles després de tres anys d'absència per la situació de pandèmia

La plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç es tornarà a omplir per la Ballada de Gitanes
La plaça de l'Ajuntament de Sant Vicenç es tornarà a omplir per la Ballada de Gitanes | Pere Fontanals
Redacció
03 de juny del 2022
Actualitzat a les 11:07h
La Ballada Popular de Gitanes tornarà amb força aquest diumenge a Sant Vicenç de Castellet amb la participació de 300 dansaires a la plaça de l'Ajuntament. La festa recupera el carrer en la seva plenitud després d'un parèntesi de tres anys a conseqüència de la situació de pandèmia i ho farà amb quinze de colles: Antic Dansaires, Exdansaires, Niu, Catalana, Castellet, Escola Sant Vicenç, FEDAC, Geganters, Club Natació Castellet, Esbart, Picapoll, Vallhonesta, Nova, Nou Horitzó i Puigsoler.

L'acompanyament musical anirà a càrrec de la Cobla Ciutat de Terrassa.

Ruta de la tapa
Coincidint amb la ballada popular, diumenge al migdia es recuperarà la ruta de la tapa amb la col·laboració dels establiments de restauració El Celler, Bonachera, El 33, Choc & Dolç i Ca la Neus.

Dissabte, la prèvia
La festa d'interès local viurà un primer moment important dissabte coincidint amb la Ballada Popular de Gitanes Infantil i Juvenil a la plaça de l'Ajuntament a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

El cap de setmana de gitanes és organitzat per l'Associació de Balladors de Gitanes amb la col·laboració de l'Associació Musical Castellet, la Colla de Geganters de Sant Vicenç de Castellet, l'Esbart Dansaire Santvicentí i l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet. El consistori ha col·locat uns tendals a la plaça de l'Ajuntament per protegir els dansaires i el públic que segueixi l'acte.

A la pàgina web de la festa es pot consultar tota la informació de l'esdeveniment. Aquest any es commemora el 30è aniversari de la recuperació com a festa popular d'una tradició que té 115 anys d'història