La Colla de Geganters Els K + Sonen de Balsareny celebrarà el seu 10è aniversari dissabte

A banda de la desena trobada de gegants, també es portarà a terme un acte commemoratiu en format de mostra de balls al Castell

Gegants de la colla Els K + Sonen de Balsareny
Gegants de la colla Els K + Sonen de Balsareny | EK+S
Redacció
03 de juny del 2022
Actualitzat a la 1:42h
Aquest dissabte dia 4 de juny, la Colla Gegantera Els K + Sonen de Balsareny celebrarà la seva desena trobada de gegants, coincidint, també, amb el desè aniversari de la seva creació.
 
Per aquest motiu, i destacant l'efemèride d'enguany, a part de la pròpia trobada que se celebrarà a la tarda com sempre, al matí es portarà a terme un acte commemoratiu en format de mostra de balls que es realitzarà a l'entorn del Castell de Balsareny, una localització molt vinculada amb els gegants de l'entitat, en Bernat de Peguera i la Blanca de Bell-lloc, que representen els senyors del castell de Balsareny i els pares de Ramon II de Peguera, qui va comprar la baronia l'any 1351.
 
L'acte s'iniciarà a 2/4 de 12 del migdia a l'esplanada del Castell, i intercalarà actuacions de diferents entitats culturals del municipi amb la narració i interpretació teatralitzada per part d'un dels personatges típics del Castell, com és en Pau Bròquil, i la figura d'un presentador. En el seu transcurs s'anirà desenvolupant la simbiosi entre poble i castell al llarg de la història de Balsareny juntament amb les intervencions dels Dansaires dels Pastorets de Balsareny, del ball de la faixa, de la Coral Sant Esteve de Balsareny i de les dues colles geganteres locals. Totes les obres seran interpretades en directe per la reconeguda Cobla Ciutat de Girona.

A l'esdeveniment també hi participaran dos convidats d'honor, dues colles geganteres vingudes des de fora de Catalunya expressament: els Cabuts i Geganters de Vinaròs (País Valencià) i els Geganters i Grallers de Sant Júlia de Lòria (Principat d'Andorra) i que, al mateix temps, també seran presents a la trobada de la tarda.

A les 5 de la tarda es farà la plantada de gegants amb totes les colles participants al carrer Carrilet, davant de l'Institut - Escola Guillem de Balsareny. Simultàniament hi haurà jocs per a tots els participants organitzats pel Cau. A partir de 2/4 de 7 de la tarda començarà la cercavila per carrers i places del poble. L'arribada a la plaça de l'Església està prevista a les 8 del vespre, on es presentarà cada colla al mateix temps que oferirà el seu ball de lluïment, es procedirà a l'entrega de records i es clourà la diada amb el ball conjunt de tots els participants.

A l'edició hi participaran les colles geganteres d'Aiguafreda, Balsareny, la Coromina, Lliçà d'Amunt, Navàs, Peramola, el Prat de Llobregat - Ass. Delta, Puig-reig, Ribes de Freser, Ripoll, Sant Fruitós de Bages, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Julià de Lòria, Santpedor, Vinaròs i, els amfitrions, Balsareny - Els K + Sonen. 

En cas de pluja els actes serien traslladats al pavelló municipal.