David Cid, d'En Comú Podem, es troba amb agents del món sanitari del Bages

El portaveu del partit i de la comissió de Salut al Parlament ha estat acompanyat pel conseller comarcal Josep Roda i la coordinadora de Manresa En Comú, Ana C. Querol

Reunió de David Cid amb treballadors d'Althaia
Reunió de David Cid amb treballadors d'Althaia | ECP
Redacció
03 de juny del 2022
Actualitzat a la 1:25h
David Cid, portaveu d'En Comú Podem i de la comissió de Salut del Parlament ha visitat aquest dimecres el Bages per tractar la situació de la salut amb agents del món sanitari de la comarca.

El diputat ha estat acompanyat durant la visita pel conseller comarcal Josep Roda i per la coordinadora de Manresa En Comú, Ana Querol, així com per membres de la sectorial de salut de la formació al Bages.

Al matí, ha mantingut una trobada amb representants dels treballadors de l'hospital de Sant Joan de Déu a Manresa. A la reunió ha escoltat les seves demandes, entre elles, la millora de les condicions laborals sense diferències entre els professionals de la pública i la concertada que fan la mateixa feina, i dotació de plantilles suficients.

En aquest sentit, Cid proposa que el conseller de Salut "s'impliqui directament en la negociació del nou conveni" que fa 18 mesos que es negocia i que "està a punt de caducar". Cid ha recordat que el conseller compta "amb un pressupost rècord" que ha de servir per canviar el "model low cost que patim actualment" per un model que freni la fugida de professionals a altres països i comunitats on poden obtenir millors condicions salarials i laborals.

Sobre l'Atenció Primària
Per a Cid, el conseller Argimón "suspèn" en l'atenció primària perquè la sanitat catalana "perd qualitat pel creixement de les mútues privades, que té a veure amb el col·lapse de la primària", i considera que cal destinar el 25% del pressupost sanitari a finançar-la "perquè és el cor del sistema i cal posar-la al lloc que es mereix" ja que, si abans de la pandèmia ja feia faltava el reforç, ara es troba "totalment sobrecarregada i cal treballar per ampliar la seva capacitat d'atenció dotant-la de més professionals, tant metges de família com personal d'infermeria".

Per acabar, Cid s'ha referit als acords de pressupostos que els Comuns van pactar amb el Govern. Cal "prioritzar ja" el dentista públic, el reforç de la salut mental i el pla de xoc per avançar les proves diagnòstiques que han quedat molt "tocades" per la pandèmia. 

Finalment, Cid, s'ha desplaçat a Navarcles i, acompanyat del regidor de Salut, Xavier Carrasco, ha visitat el nou CAP i ha mantingut una reunió amb la direcció.