L'Escola Agrària de Manresa assisteix a la commemoració del 50è aniversari de les Escoles Agràries de Catalunya

Es va celebrar a l'Escola Agrària d'Alfarràs, amb la participació de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà

Equip de l'Escola Agrària de Manresa a Alfarràs
Equip de l'Escola Agrària de Manresa a Alfarràs | EAM
Redacció
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 23:07h
L'equip de l'Escola Agrària de Manresa ha participat a l'acte de commemoració del 50è aniversari de les Escoles Agràries de Catalunya, que s'ha celebrat a Alfarràs amb la presència de la consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural del govern de la Generalitat, Teresa Jordà. La de Manresa és una de les catorze escoles que integren xarxa del Servei de Formació Agrària, que enguany compleix 50 anys havent format més de 24.000 alumnes amb formació reglada. L'any vinent, tal com va anunciar la consellera durant l'acte, es crearà una nova escola a Cabrils dedicada a l'horticultura i les noves tecnologies.

Una altra de les novetats del curs vinent serà la posada en marxa del nou cicle formatiu de grau superior (CFGS) de Paisatgisme i Medi Rural, amb perfil professional Agroecològia i Acció Climàtica a l'Escola Agrària de Manresa. Es tracta d'una reivindicació històrica de l'escola per les necessitats de formació exponencials en temes agroecològics derivats de les tendències i demandes del mercat, les demandes del sector productiu i les pròpies exigències polítiques per alinear en la sostenibilitat tots els sectors productius. El nou cicle es començarà a impartir a partir de setembre d'enguany i dona continuïtat al cicle formatiu de grau mitjà de Producció Agroecològica que s'imparteix des de fa anys a Manresa.

Durant l'acte, la consellera Jordà va posar en valor la tasca constant de les Escoles Agràries en aquests 50 anys, "una tasca de valor immens a formar persones per a què es puguin dedicar professionalment al nostre sector arreu del territori, una manera pròpia de fer i ser, una gran cultura cooperativa, de vocació de servei al sector i al país, sempre clau en la professionalització, innovació, i relleu generacional, i compromesa amb la sostenibilitat social, econòmica, i mediambiental de present i de futur".

La titular d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també va subratllar "la integració al territori, la plasticitat, la capacitat d'adaptació i la col·laboració entre escoles" com a trets diferencials de les Escoles Agràries.

50 anys formant el món agrari, agroalimentari, forestal i rural de Catalunya
El Servei de Formació Agrària compleix 50 anys, i per la seva xarxa de catorze escoles agràries repartides arreu de Catalunya, han passat més de 500 persones treballant-hi, 24.000 alumnes de formació reglada, i s'ha dut a terme multitud d'activitats de formació, i tot plegat sempre caracteritzat per la vocació de servei al sector i al país, una gran cultura col·laborativa, plasticitat i capacitat d'adaptació i cooperació entre escoles; d'integració amb el territori, contribuint al seu desenvolupament i donant resposta a les seves necessitats de formació.

El curs 2021-2022 les escoles agràries han ofert 41 cursos, amb 755 alumnes matriculats, dels quals un 25% són dones. Pel que fa als cursos de formació contínua, s'hi han format gairebé 3.000 professionals, més 4.000 més en formació a distància.