Tigre de Paper presenta L'Agulla Daurada, un segell especialitzat en ficcions que conviden a la reflexió

La nova firma, coordinada per la manresana Anna Roca, engega amb un títol de la guardonada Maryse Condé i un clàssic de Pier Paolo Pasolini

Marc Garcés i Anna Roca durant la presentació de L'Agulla Daurada a Barcelona
Marc Garcés i Anna Roca durant la presentació de L'Agulla Daurada a Barcelona | Culrua21
Redacció
02 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:22h
L'editorial manresana Tigre de Paper ha presentat aquest dimecres en un acte a Barcelona L'Agulla Daurada, un atrevit segell que neix per sacsejar la narrativa en català i que està especialitzat en ficcions contemporànies que promouen el pensament crític i conviden a la reflexió.

El nou segell es caracteritzarà per publicar històries de qualitat incontestable, combinant grans clàssics contemporanis i nous autors que sorprenen per la seva sensibilitat a l'hora de retratar aquesta societat i imaginar nous mons possibles. La manresana Anna Roca es posa al capdavant del nou segell com a coordinadora editorial.

Narrativa compromesa i incòmoda
En la presentació, Anna Roca ha explicat que L'Agulla Daurada neix "del ferm convenciment que la narrativa pot ser una porta d'entrada al pensament i la consciència crítica. Amb aquesta voluntat, i puntada rere puntada, estem construint un catàleg que, a partir d'històries concretes, ens permeti abordar els grans temes de la nostra societat".

Marc Garcés, coordinador editorial de Tigre de Paper, ha exposat que la decisió de crear el nou segell arriba com a maduració "d'un bagatge de més de 10 anys publicant assaig i narrativa compromesa en català. Amb L'Agulla Daurada podrem tenir millor cura de tots els llibres que publiquem a la cooperativa. Aquest nou segell no vol publicar una literatura complaent, sinó que ens tregui de la zona de confort".

El nou segell entronca amb el compromís de la cooperativa amb la cultura del país i a enriquir l'àmbit cultural i literari en la nostra llengua.

Primers títols al setembre
L'Agulla Daurada arribarà a les llibreries el mes de setembre amb un títol de la guardonada Maryse Condé i un clàssic de Pier Paolo Pasolini. Durant la tardor també publicarà al grec Dimitris Hatzís i el clàssic La mare, de Maksim Gorki.

La proposta de L'Agulla Daurada parteix del compromís amb l'estímul del pensament crític que qüestiona les desigualtats i opressions; amb la publicació d'autors i autores racialitzades; amb equitat entre autors homes i autores dones, i persones LGTBIQ+, i amb pràctiques ecològiques i de consum responsable.

L'aval de la cooperativa KULT
La cooperativa KULT és un referent en el pensament crític, amb l'impuls de projectes com les editorials Tigre de Paper i Bellaterra Edicions, la fira d'idees i llibres radicals Literal o la publicació Catarzi Magazín. L'Agulla Daurada se suma com a nou projecte.

Tigre de Paper Edicions
Tigre de Paper és una editorial nascuda el 2011 a Manresa i impulsada per la cooperativa Cultura21. Ha publicat un centenar llarg d'obres que contribueixen a desenvolupar el pensament crític, a teixir identitat col·lectiva i a enriquir l'àmbit literari en llengua catalana. Tigre de Paper part de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i de Llegir en Català.