Espurnes Barroques portarà les «Tres lliçons de tenebres» de F. Couperin a l'església del Roser de Súria

El concert, que se celebrarà dissabte, estarà precedit per una conferència del president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma, Jordi-Agustí Piqué, sobre les llums i les tenebres en la música

El concert «Tres lliçons de tenebres» de F. Couperin se celebrarà a l'església del Roser del Poble Vell de Súria
El concert «Tres lliçons de tenebres» de F. Couperin se celebrarà a l'església del Roser del Poble Vell de Súria | AjSú
Redacció
01 de juny del 2022
Actualitzat a les 16:23h
El 13 de maig es va iniciar a Solsona la 5a. edició del Festival Espurnes Barroques que, sota el lema Llum barroca, ha programat 22 activitats que es desenvolupen durant quatre caps de setmana entre el 13 de maig i el 12 de juny. Dona inici el mes de juny i, després d'un cap de setmana de descans, el festival enceta la recta final amb un reguitzell de propostes de primera línia que ocuparan l'activitat cultural a les comarques del Solsonès, el Bages, la Segarra i l'Anoia durant els propers dies. 

La programació té un fil temàtic que avança progressivament de la foscor cap a la llum, i proposa, també, un pelegrinatge per quatre indrets de petjada jesuítica en commemoració de la crucial estada d'Ignasi de Loiola a Manresa ara fa 500 anys. En el seu avenç programàtic, aquest tercer cap de setmana, Espurnes Barroques entra ja en un seguit de propostes on la llum comença a predominar sobre la foscor. 

Al Bages: dissabte a la tarda, es posa llum a les tenebres a Súria
El monjo de Montserrat i president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma, Jordi-Agustí Piqué oferirà una conferència a Cal Balaguer de Súria, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda, sobre les llums i les tenebres en la música que servirà, a la vegada, per arribar amb les oïdes preparades per al concert posterior. No es tracta, però, d'una conferència i prou, sinó que anirà acompanyada d'un tast a cegues de tres vins diferents, ofert per Oller del Mas i vinculat als actes de la Fira del Vi del Bages (ViBa). 

Tot seguit, a 2/4 de 9 del vespre, a l'església del Roser del Poble Vell de Súria s'hi podran escoltar les Tres lliçons de tenebres de F. Couperin, una de les obres més commovedores del repertori de Setmana Santa. Les brindaran les veus d'Irene Mas i Mercè Bruguera, amb Lixsania Fernández a la viola de gamba i Juan de la Rubia a l'orgue i a la direcció. L'església del Poble Vell es vestirà de gala per a aquest concert, i és que, a banda d'un tenebrari, hi lluirà una imatge que no s'hi veia des des d'abans de la Guerra Civil.

Gràcies a la iniciativa de la Regidoria de Cultura de Súria, que ha impulsat un treball de recerca en diversos arxius que ha finalitzat amb un encàrrec a la dissenyadora Coaner Codina, es podrà veure projectat en blanc i negre el retaule destruït l'any 1936. Al paladar un contrast cromàtic: un tast d'Oli Migjorn i una copa d'Oller del Mas.  

Totes les entrades es poden comprar anticipades al web d'Espurnes Barroques o, el mateix dia, des de mitja hora abans a taquilla per 3 euros més per entrada. 
Arxivat a