La Charo Vico i el Guillem Molina guanyen l'onzè Torneig de Catan del Club del Joc del CAE

També han obtingut la plaça per al campionat estatal que es disputarà a Madrid durant el mes de juliol

Disputa del Torneig de Catan aquest dissabte a la seu del CAE
Disputa del Torneig de Catan aquest dissabte a la seu del CAE | CAE
Redacció
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:25h
Vint-i-dues persones han participat en l'onzena edició del Torneig de Catan que organitza el Club del Joc del CAE i que s'ha celebrat la tarda d'aquest dissabte coincidint amb el Dia Internacional del Joc. La Charo Vico i el Guillem Molina han sigut els dos primers classificats del torneig i s'han emportat cadascun un joc de taula de l'editorial Devir. A més a més han obtingut plaça per participar al campionat estatal de Catan que es disputarà a Madrid durant el mes de juliol. L'Eduard Serra ha quedat en tercera posició i també s'ha endut un joc de taula.

Aquesta edició s'ha fet amb un canvi important respecte de les anteriors. En comptes de programar-la en l'horari i lloc habitual de les Nits del Joc (els dijous a la nit al Graner), s'ha celebrat en dissabte tarda i als locals del CAE. Això ha afavorit la participació de persones de fora de Manresa. El 40% de les persones participants provenien d'altres municipis com ara Badalona, Vacarisses o Igualada, entre altres.

El torneig s'ha fet amb tres rondes de partides de quatre jugadors, amb el joc bàsic de Catan, sense incorporar cap expansió, però amb uns escenaris prefixats. Amb les puntuacions obtingudes a la partida anterior es reordenaven les taules per a les partides posteriors. 

Les persones voluntàries del Club del Joc han estat les encarregades de l'organització i dinamització del torneig. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de l'Editorial Devir i amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

Creat a Alemanya per Klaus Teuber, els Colons de Catan van donar peu a un nou gènere de jocs de taula que té milions de seguidors a tot el món. Des de la seva aparició l'any 1995, se n'han venut milions d'exemplars i ha estat reconegut i guardonat amb els més prestigiosos premis del sector. L'any 2010 els Colons de Catan es va començar a editar en català.