L'Ajuntament de Santpedor obre les portes del Celler Cooperatiu

La visita ha estat un viatge al passat amb un petit tast de vins de la DO Pla de la Bages en un entorn immillorable

Visita guiada al Celler Cooperatiu de Santpedor, aquest cap de setmana
Visita guiada al Celler Cooperatiu de Santpedor, aquest cap de setmana | AjStp
Redacció
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:05h
Santpedor ha ofert aquest cap de setmana visites guiades al Celler Cooperatiu en el marc de la Fira del Vi del Bages. Una cinquantena de persones han pogut descobrir el passat vitivinícola de Santpedor fent un recorregut per les instal·lacions del primer celler cooperatiu del Bages, intacte des que va cessar la seva activitat, ara fa prop de 40 anys. La visita ha estat un viatge al passat amb un petit tast de vins de la DO Pla de la Bages en un entorn immillorable.

El Celler Cooperatiu de Santpedor serà de propietat municipal
El passat mes de novembre l'Ajuntament va aprovar iniciar els tràmits perquè l'edifici del Celler Cooperatiu passi a ser de titularitat municipal. Els usos d'aquest espai es definiran en un futur projecte que tindrà en compte el patrimoni històric del poble i el món del vi com a eix vertebrador.

El Celler Cooperatiu de Santpedor, declarat Bé Cultural d'Interès Local, està situat a la plaça del Sindicat i es va construir l'any 1922 gràcies a l'esforç dels socis del Sindicat Agrícola de Santpedor, que hi van contribuir tant amb el capital de les seves accions com amb la mà d'obra. El celler es va estrenar per la verema de 1923 i va ser el primer celler cooperatiu del Bages a posar-se en marxa, seguit pel de Salelles (1927) i el d'Artés (1935). La nau central es manté intacta des de la dècada de 1980, quan el celler va cessar l'activitat, mentre que les naus laterals continuen funcionant, una acull les oficines del Sindicat i a l'altra s'hi concentren els locals d'algunes entitats del poble.

Arxivat a