La bona rebuda del primer festival «Terra» enforteix la demanda de Meandre d'invertir en la Torre Lluvià

Els membres de l'entitat ecologista manresana fan una valoració molt positiva del debut de la Mostra de Cinema de Natura celebrada aquest cap de setmana i consideren que "hem assolit els objectius que ens proposàvem"

La primera edició del festival Terra va comptar amb l'assistència de prop de dues-centes persones
La primera edició del festival Terra va comptar amb l'assistència de prop de dues-centes persones | Meandre
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:09h
Gairebé dues-centes persones van passar, aquest cap de setmana, per la Torre Lluvià per assistir en alguna de les activitats emmarcades dintre de la primera edició del Terra, la Mostra de Cinema de Natura de Manresa impulsada per Meandre i Cineclub amb l'objectiu de propiciar un espai de reflexió i debat ciutadà al voltant del medi ambient. En aquest cas, la proposta d'enguany posava el focus d'atenció en els valors tangibles i intangibles dels boscos del país i en com s'ha de posar a la pràctica una gestió adequada dels ecosistemes forestals. Tot plegat, a través de sis films (quatre documentals, una pel·lícula de ficció i una per a públic familiar) venerats per la crítica que transmetien un missatge de respecte cap als boscos, els arbres i els rius tant des d'una vessant més espiritual i sensitiva, com des d'una òptica més crítica i alarmista.

"Considerem que hem assolit els objectius que ens proposàvem amb aquesta primera edició del Terra", assenyalen des de Meandre, tot celebrant la "bona rebuda" de totes les projeccions ("especialment les del vespre", que van projectar-se a l'aire lliure) així com també de la taula rodona sobre gestió de boscos sostenibles que va tenir lloc dissabte a la tarda i que va comptar amb la participació de tres experts en la matèria. "A Catalunya hi ha una visió molt estreta de mires del que hauria de ser una gestió forestal correcta", expliquen els de l'entitat ecologista, que continuen: "encara ara se segueix pensant exclusivament en l'aprofitament i en la reducció de la massa forestal en cas de foc", quan, segons els ponents, "el que caldria seria concebre l'ecosistema i la biodiversitat com un tot" indestriable. Per a Meandre, "és preocupant que una de les conclusions de la taula fos que a Catalunya no hi ha pràcticament empreses ni treballadors preparats per gestionar correctament els ecosistemes forestals".

Un "argument més" per demanar que s'inverteixi en la Torre Lluvià
Un dels objectius que des de Meandre també consideren que s'ha assolit és el de demostrar, "un cop més", el "potencial" de la Torre Lluvià "com l'equipament icona de l'Anella Verda" de Manresa. La bona rebuda de la Mostra de Cinema de Natura, diuen, configura "un argument més perquè de cara als propers pressupostos municipals es tingui en compte la precarietat en què es troben les instal·lacions". Incloure una partida econòmica per rehabilitar "els edificis annexos al pati porticat" de l'equipament en qüestió seria "un primer pas factible" que permetria, a la llarga, que "entitats i empreses poguessin desenvolupar-hi activitats de promoció de la salut, presentacions de productes locals, mostres gastronòmiques, tallers i actes culturals" de tota mena.
 

La bona rebuda del Terra enforteix el prec de Meandre d'invertir en rehabilitar la Torra Lluvià Foto: Meandre