Quan donar a conèixer els gegants de l'escola és la motivació per descobrir els pobles de la comarca

Els alumnes de sisè de La Serreta de Santpedor van organitzar, aquest passat divendres, la segona Trobada d'Imatgeria Escolar del Bages, una iniciativa que va néixer fa quatre anys en aquest mateix centre educatiu i que pretén anar sumant adeptes

La II Trobada d'Imatgeria Escolar del Bages va aplegar prop de tres-centes persones
La II Trobada d'Imatgeria Escolar del Bages va aplegar prop de tres-centes persones | AB
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:02h
Feia setmanes -mesos!- que els Oriols treballaven perquè l'últim divendres de maig sortís tot com ho havien preparat. Organitzar un acte que traspassa les fronteres de l'escola no és qualsevol cosa: es necessita temps, coordinació, capacitat de gestió i de comunicació... Però, sobretot, un bon motiu que serveixi de motor per tirar-ho tot plegat endavant. I els Oriols, que són els alumnes de sisè de La Serreta de Santpedor, en tenien un de ben consistent: presentar la Serratona i el Serrafoc (una gegantona i un drac) als nens i nenes de la resta de centres educatius de la comarca. I encara un altre: conèixer la imatgeria de les altres escoles. I n'afegirem un més: descobrir a fons els pobles del seu entorn més proper. En aquest sentit, i agafant el relleu dels Abellerols, els seus predecessors que fa quatre anys van muntar un aplec geganter d'àmbit col·legial, els Oriols van decidir impulsar una segona edició d'aquest esdeveniment que van batejar amb el nom de Trobada d'Imatgeria Escolar del Bages

Amb l'ajuda dels mestres i de la Comissió de Cultura Popular de l'escola, els més grans del centre santpedorenc van posar-se en contacte amb diversos col·legis de la comarca per si volien participar a la festa. S'hi van apuntar la Riu d'Or, també de Santpedor, i l'escola Sant Esteve de Valls de Torroella. Tots dos amb imatgeria pròpia: el primer compta amb tres gegantons (el Riudoret, la Tina i el Tonet) i el segon, amb dos (l'Estevet i l'Esteveta). 

Un projecte d'escola fora de l'escola
La II Trobada d'Imatgeria Escolar del Bages va celebrar-se aquest divendres, 27 de maig, a la tarda, coincidint amb la Festa de la Primavera de La Serreta. Tot plegat va engegar a les sis de la tarda, moment en què es van rebre les colles convidades, es va repartir berenar per a tothom i es va fer una plantada de les figures al pati de l'escola amfitriona. Seguidament, va tenir lloc una cercavila que va resseguir els carrers més cèntrics del municipi i que va estar amenitzada per la colla tabalera Batuk d'Or i Tabarreta, així com també per la música dels instruments de l'alumnat dels tres col·legis.

"A través d'aquesta rua, els nens i nenes dels altres pobles tenen l'oportunitat de conèixer, de manera lúdica, els municipis de la seva comarca", exposen des de La Serreta, que emfatitzen en el fet que la Trobada comença sent un projecte d'escola  ("els infants acaben aprenent a organitzar, gestionar i coordinar un acte") però acaba implicant la resta del poble. I és que un cop acabada la cercavila -que va culminar a la plaça U d'Octubre, just davant de l'Ajuntament-, l'alcalde del municipi, Xavier Codina, va entregar un obsequi a les colles geganteres participants. 

Després dels balls de la imatgeria (que també van tenir lloc a la plaça de l'Ajuntament i que van aplegar prop de tres-centes persones de públic), l'alumnat de les tres escoles va tornar al pati de La Serreta, on es va fer una foto final conjunta.
 

Perfil dels gegants i nans participants en la segona edició de la trobada


Que no s'acabi aquí
Des de l'escola La Serreta manifesten el desig de mantenir viva aquesta iniciativa, amb la connivència de la resta de centre de la comarca. "Ara sembla que el professorat i els alumnes de Valls de Torroella s'han engrescat a organitzar la següent trobada", diuen, mentre afegeixen que "la idea és teixir una espècie d'espiral que permeti als nens i nenes conèixer i descobrir tant els municipis que els envolten com els gegants i gegantons que té cada escola". 
Arxivat a