Adam Majó presentarà dijous a Manresa el seu assaig «Europa, la utopia practicable»

L'acte es farà a l'Espai Òmnium Bages-Moianès, amb l'acompanyament de Josep Huguet

Adam Majó amb Pere Aragonès en una imatge d'arxiu
Adam Majó amb Pere Aragonès en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
30 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:22h
Adam Majó presentarà dijous a les 7 de la tarda a l'Espai Òmnium Bages-Moianès de Manresa el seu darrer llibre Europa, la utopia practicable (Icaria), en un acte que comptarà amb l'acompanyament de l'exconseller i articulista Josep Huguet.

El manresà Adam Majó Garriga és filòleg, periodista i màster en Construcció i Representació de les Identitats Culturals. Va ser regidor de la CUP a Manresa durant dos mandats, entre 2007 i 2015, comissionat pel Centre Històric de l'Ajuntament de Manresa i, des de 2018, és el director de l'Oficina per a la Defensa dels Drets Civils i Polítics de la Generalitat de Catalunya.

Europa, la utopia practicable planteja i desenvolupa quatre hipòtesis senzilles i alhora ambicioses: Europa existeix com a continu humà coherent des del qual té sentit aixecar un projecte polític capaç de donar resposta a la globalització; el projecte europeu pot ser solidari, obert, igualitari, mestís i descentralitzat si l'esquerra s'hi implica a fons; la fórmula idònia és una República d'Europa, i una acceleració del procés d'integració europea podria ser el desllorigador del conflicte entre Catalunya i Espanya.