Els treballadors es tornen a concentrar a les portes de Denso en la segona aturada parcial

Més de 150 empleats han sortit al carrer aquest divendres al matí contra la retallada de la paga de beneficis

Treballadors de Denso a les portes de la multinacional aquest divendres al matí
Treballadors de Denso a les portes de la multinacional aquest divendres al matí | Cedida
27 de maig del 2022
Actualitzat el 30 de maig a les 20:35h
Els treballadors de Denso han fet aquest divendres la seva segona parada parcial de dues hores per torn en protesta per la retallada de 300 euros que els ha aplicat l'empresa en la paga de beneficis. A l'aturada del matí, més de 150 treballadors de producció s'han concentrat a les portes de l'empresa.

Dimecres passat van portar a terme una primera aturada amb concentracions davant les portes de la multinacional i aquest divendres hi han tornat després que "la postura de la direcció no s'hagi mogut ni una mica". De fet, els treballadors han cobrat aquesta setmana la paga de beneficis amb la retallada aplicada.

La vaga, aprovada en assemblea per més de 260 treballadors dels 450 assistents, ha mobilitzat treballadors a les portes de l'empresa aquest dimecres. UGT, USOC, CGT, independents i, també, CCOO, que té la majoria del comitè, donen suport a les accions de protesta. A banda de manifestar-se contra la retallada de 300 euros en la paga de beneficis, els vaguistes també reclamen millores en l'organització del treball.

En una comunicació als treballadors, la direcció d'empresa justifica la mesura en "la falta de semiconductors, la inestabilitat logística, la crisi energètica i les seves conseqüències econòmiques, i últimament, la inestabilitat generada per la invasió d'Ucraïna".