Marc Aloy optarà a la reelecció com a alcalde de Manresa per ERC

Ha estat l'única candidatura que s'ha presentat a l'assemblea extraordinària que s'ha celebrat aquest dijous a la Casa Lluvià

Marc Aloy, al centre, durant l'assemblea extraordinària
Marc Aloy, al centre, durant l'assemblea extraordinària | ERC
Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:19h
L'alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha estat escollit com a cap de llista d'ERC per a les pròximes eleccions municipals a Manresa que se celebraran el maig del 2023. Aloy ha obtingut un suport unànime de tots els militants i simpatitzants que han assistit a l'assemblea extraordinària de la secció local d'ERC, celebrada aquest dijous al vespre a la Casa Lluvià.

L'aposta perquè Marc Aloy encapçali la llista d'ERC a Manresa és fruit del consens. De fet, ERC va obrir fa uns dies el període per a poder presentar candidatures i, finalment, la d'Aloy ha estat l'única que s'ha posat sobre la taula per ser votada. Aquesta és la segona vegada després de fer-ho l'any 2019 amb l'objectiu de revalidar l'alcaldia.

Després de la votació, Marc Aloy ha fet les seves primeres declaracions com a candidat a l'alcaldia. "Estem transformant la ciutat amb un programa clar i il·lusió i, sobretot, amb l'esforç imprescindible de tots vosaltres. Amb aquest poc temps, hem aconseguit fites importantíssimes com l'acord per adquirir la Fàbrica Nova o la integració de la línia de FGC, reptes que havien quedat estancats durant molts anys i que semblaven inassolibles, ara són possibles", ha exposat. Aloy també ha destacat el reforç de les polítiques social, les d'ocupació i les d'habitatge, "perquè ens vam comprometre a estar sempre al costat de la gent".

En la vessant mediambiental, l'actual alcalde de Manresa ha destacat que "estem fent un salt importantíssim per lluitar contra l'emergència climàtica, ampliant el Parc del Cardener, transformant l'entorn del riu, a punt d'implantar un nou model de gestió de residus que ens fer un salt importantíssim en la recollida selectiva, electrificant la meitat de la flota d'autobusos o creant el primer obrador agrari de la Catalunya Central, per donar suport als nostres productors". També ha posat en valor la construcció del Museu del Barroc de Catalunya, i la futura seu de la Generalitat a la Catalunya Central, així com la modernització dels equipaments esportius.

Aloy també s'ha referit al seu equip, que ha fet possible tota la feina feta. "Aquesta transformació no seria possible sense el compromís, el treball i la tenacitat d'un equip de regidores i regidors magnífics que cada dia s'hi deixen la pell per assolir nous reptes i gràcies a un partit fort i cohesionat que sempre tenim al costat. Estem fent molta feina però en queda moltíssima per fer. Perquè tenim un projecte de mirada llarga, que és l'única forma de fer canvis profunds i realment transformadors", ha dit.

En l'assemblea, que ha reunit una cinquantena de persones, també hi ha assistit la senadora Mirella Cortès, que ha felicitat Marc Aloy per la seva elecció com a candidat i també per la feina feta. "Últimament estem parlant molt de Manresa en diferents esferes de la política, i tothom hi destaca la gran tasca que heu fet aquests anys", ha assegurat.

Biografia de Marc Aloy i Guàrdia
Nascut el 1979 a Manresa, Marc Aloy i Guàrdia és arquitecte i ha format part de diverses entitats com la Delegació del Bages-Berguedà del Col·legi d'Arquitectes, l'espai cultural Via Fora!, Òmnium Cultural, així com membre de Xàldiga, entre altres entitats amb les quals manté contacte.

Va començar la seva militància a ERC i a les JERC el 2000. Ha estat portaveu de les JERC de Manresa i de la Setena Regió, així com membre de l'Executiva Nacional de les JERC entre el 2001 i el 2003. Ha format part de l'executiva de Manresa i va ser-ne el president entre el 2013 i el 2015.  Des de febrer de 2016 va ser nomenat regidor de Planejament, Projectes Urbans i Entorn Natural, fins el maig de 2017. Des del maig de 2017 fins la finalització del mandat corporatiu 2015-19 fou regidor d'Urbanisme i Llicències. Va ser primer tinent d'alcalde, des del maig de 2017 fins a la finalització del mandat corporatiu 2015-19  i conseller comarcal de Medi Ambient. El primer any del mandat 2019-2023 va ser primer tinent d'alcalde i regidor de Presidència i des del juny del 2020 és l'alcalde de Manresa.