Sant Fruitós proposa cuidar cos i ment en el Dia d'Acció per la Salut de les Dones

Amb una xerrada sobre la malaltia de l'ictus en les dones i una sessió de pilates a l'aire lliure

La sessió de pilates es portarà a terme al Bosquet
La sessió de pilates es portarà a terme al Bosquet | AjSFB
Redacció
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:07h
Dissabte se celebra el Dia Internacional d'Acció per a la Salut de les Dones, una commemoració per fer difusió de l'estat de salut de les dones, de les seves necessitats i demandes, i del compromís de les administracions per donar-hi resposta.

Sant Fruitós de Bages s'afegeix a aquesta commemoració programant una xerrada sobre la malaltia de l'ictus en les dones i una sessió de pilates a l'aire lliure.

Aquest divendres el personal d'infermeria del CAP de Sant Fruitós parlarà sobre l'ictus en una xerrada que sota el títol Ictus i dona posarà en evidència que aquesta patologia sovint va molt associada als homes, però que també té una forta incidència en el públic femení. Les participants aprendran a conèixer les claus per detectar la malaltia. La xerrada serà a les 6 de la tarda a la Biblioteca municipal.

El dissabte 28 de maig, s'ha programat una sessió gratuïta de pilates, a les 10 del matí al parc del Bosquet, a càrrec d'Elena Vers Estudi Pilates. Per participar-hi cal portar màrfega i tovallola.

La commemoració del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones té el seu origen l'any 1987, quan en una reunió de la Xarxa Mundial de Dones pels Drets Reproductius, la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib va proposar la seva creació.