Demanen 5 anys de presó a un bagenc per abusos sexuals continuats a una menor amb TEA

La Fiscalia posa com a atenuant que l'acusat, amic del pare de la víctima, "presenta un nivell cognitiu en el límit inferior poblacional"

Audiència Provincial de Barcelona
Audiència Provincial de Barcelona | Europa Press
25 de maig del 2022
Actualitzat el 26 de maig a les 12:15h
La secció 6a de l'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper dilluns un bagenc(*) que s'enfronta a una petició de la Fiscalia de 5 anys de presó per un delicte continuat d'abusos sexuals a una menor amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), amb un grau de discapacitat del 33%.

Els fets, segons l'escrit d'acusació, van succeir en diversos dies del mes de gener de 2019. La Nit de Reis, l'acusat va anar a casa del pare de la víctima, amb qui tenia relació d'amistat, i en un moment donat, quan es va trobar a soles amb la menor li va realitzar tocaments de caràcter sexual. Els fets es van repetir el 26 i el 27 d'aquell mes, i uns dies més tard el contacte va continuar a distància a través de la xarxa social Instagram.

Segons la Fiscalia, l'acusat "presenta un nivell cognitiu en el límit inferior poblacional, amb habilitats personals i de relació escases, amb dificultat per a la comprensió i interpretació de les normes socials", fets els quals suposen "una afectació parcial" per interpretar "de manera adequada i reflexiva" la relació mantinguda amb la menor. La Fiscalia considera aquest fet com a atenuant a la pena sol·licitada.

A banda dels 5 anys de presó, l'acusació sol·licita la prohibició d'acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima durant 10 anys més després d'haver acomplert la pena i una mesura de 10 anys de llibertat vigilada.

Per que fa a la responsabilitat civil, la Fiscalia demana una indemnització de 15.000 euros a la víctima -en aquest cas als seus progenitors- pels danys morals patits.

* El servei de premsa de la Fiscalia Provincial de Barcelona elimina noms, adreces, poblacions i altres elements dels escrits d'acusació que facilita als mitjans informatius. Això complica la concreció dels veïnatge dels acusats i de les localitats on passen els fets, de manera que obliga a fer servir genèrics del tipus "bagencs" o "Bages" en la redacció de la notícia.

A més, aquesta informació pot no ser del tot correcta perquè els expedients que es donen trasllat des dels jutjats de Manresa també inclouen acusacions sobre fets que passen als municipis del Moianès que històricament havien pertanyut al Bages (Calders, l'Estany, Moià, Monistrol de Calders o Santa Maria d'Oló).