La campanya Som Aigua proposa una obra de teatre i una exposició a la Festa del Riu

La campanya a Manresa està organitzada per Enginyers sense fronteres, Ajuntament de Manresa i Aigües Manresa

Enginyers sense fronteres portarà l'obra «Be Water» a la Festa del Riu
Enginyers sense fronteres portarà l'obra «Be Water» a la Festa del Riu | ESF
Redacció
25 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:37h
La campanya Som Aigua d'Enginyers sense fronteres arribarà dissabte a Manresa amb una obra teatral i una exposició que es podran veure en el marc dels actes que la Festa del Riu preveu a la llera a l'antiga ubicació de la Carpa del Riu.

L'objectiu de la campanya és posar en valor l'aigua com a font de vida, i reflexionar sobre el dret universal a accedir a aquest element essencial i gaudir-lo com a bé comú i, per tant, al servei de les persones i la natura. 

L'exposició repassa temes com el consum conscient d'aigua, la gestió de l'aigua a la ciutat de Manresa i la situació en clau global i de justícia medi ambiental.

La campanya a Manresa està organitzada per Enginyers sense fronteres, Ajuntament de Manresa i Aigües Manresa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació. 

Les activitats
Teatre social-debat Be Water
Dissabte al Passeig del Riu a 3/4 de 8 de la tarda. Be Water es presenta com un divertimento per a tots els públics. Una parodia de concurs televisiu que situa l'aigua com a eix central. Una realitat paral·lela que ens ajudarà a entendre com és i com funciona la gestió de l'aigua a casa nostra i a altres indrets del món. Un cop finalitzada l'obra s'obrirà un diàleg amb el públic per parlar sobre com funciona la gestió i la propietat de l'aigua al món.

Exposició L'aigua a allà i aquí
Dissabte L'aigua a allà i aquí es podrà visitar a la Festa del Riu, i del 31 de maig al 14 de juny a la Biblioteca del Centre Cultural El Casino, i posteriorment al Museu de la Tècnica de Manresa.

Vivim en el planeta blau on l'aigua dolça és un bé escàs. És una exposició per reflexionar sobre el dret universal a accedir a l'aigua. Sense aigua no hi ha vida, és un bé comú que hem de protegir i que tothom té dret a gaudir. Repassa temes tan fonamentals com el consum conscient d'aigua, la governança d'aquest bé i la situació en clau global de l'accés a l'aigua.