El CFP farà dos cursos per impulsar la indústria 4.0 a les empreses del territori

Estan centrats en la logística i el muntatge 4.0 i formen part del programa Bages TTT

La formació incidirà en fenòmens com el Big Data
La formació incidirà en fenòmens com el Big Data | Adrià Costa
Redacció
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:51h
El Centre de Formació Pràctica (CFP) començarà properament dos nous cursos que tenen com a principal objectiu impulsar la indústria 4.0 entre les empreses del territori, donant a conèixer les principals tecnologies que hi estan implicades en els àmbits de la logística i el muntatge. Es tracta de dos programes formatius que s'inscriuen dins del programa Bages TTT, un projecte conjunt de l'Ajuntament, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Bages per promoure l'ocupació i la reactivació econòmica centrades en la cadena de valor de la mobilitat i la sostenibilitat a la indústria de l'automoció.

Al curs de logística 4.0 els alumnes aprendran algunes de les tecnologies més avançades que s'apliquen en la logística de la indústria 4.0. És el cas de l'Internet de les Coses (IoT) i les tecnologies RFID i GPS que permeten el seguiment i la monitorització del producte en planta. També adquiriran coneixements sobre manteniment i programació de vehicles autònoms i drons de magatzem, la gestió de magatzems intel·ligents, la preparació de comandes digitals, la realització d'inventaris i l'optimització de càrregues. A més, es treballaran continguts relacionats amb la gestió de la cadena de subministrament, les logístiques del blockchain i la gestió i l'anàlisi de dades a través del Big Data i el Data Analytics.

El curs de muntatge 4.0 estarà centrat en adquirir o actualitzar les competències digitals relacionades amb el muntatge a l'entorn industrial a través de l'ús de dispositius digitals, les aplicacions de comunicació, les xarxes per accedir i gestionar la informació, les aplicacions en línia, etc. El programa vol reduir la bretxa tecnològica dels participants respecte l'estàndard actual de les empreses, cada vegada més digitalitzades i automatitzades.

Tots dos cursos són totalment subvencionats i estan oberts tant a professionals en actiu, preferentment al sector industrial, com a persones en situació d'atur. Les inscripcions ja són obertes i les formacions s'iniciaran a finals de maig.