Marc Aloy, únic candidat a les primàries d'ERC Manresa per a les municipals del 2023

La militància del partit ratificarà l'actual alcalde com a cap de llista en una assemblea local aquest dijous

Marc Aloy optarà a la reelecció com a alcalde de Manresa
Marc Aloy optarà a la reelecció com a alcalde de Manresa | AjM
Redacció
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:23h
La militància d'Esquerra Republicana a Manresa escollirà, el dijous 26 de maig a les 7 de la tarda en una assemblea local que se celebrarà a la Casa Lluvià, la persona candidata per encapçalar la llista republicana a les eleccions municipals del 2023.

Una vegada recollits i presentats els avals necessaris, l'única candidatura que se sotmetrà a votació serà la de l'actual alcalde de Manresa, Marc Aloy, qui es presenta per segona vegada després de fer-ho l'any 2019 amb l'objectiu de revalidar l'alcaldia.

Sistema d'elecció dels candidats o candidates
El sistema d'elecció dels candidats i candidates per part d'ERC es fa mitjançant un procés que s'inicia a partir d'una convocatòria que contempla un termini de 15 dies perquè qualsevol persona interessada a presentar-se pugui recollir les signatures i presentar els avals necessaris per poder ser escollit cap de llista.

La militància local és qui, mitjançant la celebració d'una assemblea, escull mitjançant una votació la persona que encapçalarà la candidatura entre aquelles que han reunit els avals. Més endavant, en una segona fase, l'assemblea es tornarà a convocar per a validar la resta de la candidatura electoral.