El BAXI Manresa arranca el «play-off» contra el Reial Madrid

L'equip bagenc visita un pavelló on va vèncer fa poc més de dos mesos

El BAXI Manresa es va imposar al Wizink Center el passat 20 de març per 75-86
El BAXI Manresa es va imposar al Wizink Center el passat 20 de març per 75-86 | P. Castillo
24 de maig del 2022
Actualitzat el 25 de maig a les 19:50h
El BAXI Manresa torna als quarts de final de la Lliga Endesa dos anys després de la seva última aparició, i ho fa contra el mateix rival. El Real Madrid va quedar en segon lloc de la fase regular i serà el rival de l'equip de Pedro Martínez. Dimecres (21.00h. #Vamos) viurà el primer partit d'una sèrie al millor de tres. El duel al Nou Congost serà dissabte a un inhabitual horari de 2/4 de 5 de la tarda. El tercer duel, en cas de ser necessari, seria dilluns vinent novament a Madrid. A la fase regular, les victòries es van repartir al cinquanta per cent. El Real Madrid es va imposar a la primera volta al Nou Congost per un ajustat 87-92 mentre que al Wizink Center el triomf va ser per als de Pedro Martínez que, després d'un partit molt seriós, van vèncer per 75-86. 

L'equip manresà recupera jugadors respecte a les darreres jornades. Sylvain Francisco i Joe Thomasson podran jugar i Brancou Badio està més integrat a l'equip. Les úniques baixes són Dani Garcia i Guillem Jou

El darrer partit del BAXI Manresa va ser el passat 14 de maig davant el Barça. El conjunt manresà ha tingut temps per entrenar i recuperar jugadors però Pedro Martínez reconeix que tants dies sense jugar "s'han fet llargs i en aquests moments de la temporada el què vols és competir i no parar. No hem parat d'entrenar i hem fet les coses el millor que hem pogut".

La victòria a la pista del Real Madrid el mes de març queda ja molt lluny i les coses han canviat molt. "Els vam agafar al pitjor moment de l'època Laso. Ara estan molt millor. Són subcampions d'Europa i estan en una altra dinàmica. A més, som als play-off i tothom fa una passa endavant. Nosaltres també", comenta Pedro Martínez. 
 
El Real Madrid arriba a aquesta eliminatòria amb una ratxa oberta de sis victòries seguides a la Lliga Endesa però amb la decepció d'haver perdut la final de l'Eurolliga per un sol punt davant l'Anadolu Efes. Pablo Laso té problemes a la posició de base. A la lesió de llarga durada de Carlos Alocén s'hi ha afegit la de Nigel Williams-Goss. A més, Thomas Heurtel fa molts dies que no compta per a Laso per problemes disciplinaris. Fins i tot, el tècnic del Real Madrid va preferir convocar el jove Juan Núñez en comptes del director de joc francès a la final europea malgrat els problemes a la posició de base. Malgrat aquestes baixes, el Real Madrid pot usar a jugadors de garanties com Sergi Llull i Adam Hanga. 

Alberto Abalde és un dels jugadors del Real Madrid que intenta passar pàgina de la derrota del seu equip a la final de l'Eurolliga. "A vegades la vida et colpeja però s'ha de continuar endavant. Així és l'esport. Toca aixecar-se i seguir. Tenim l'ACB i hem de seguir lluitant", ha declarat l'aler gallec a la pàgina web del seu club. En una línia similar s'ha expressat Adam Hanga. L'hongarès ha expressat que "és dur -en referència a la Final Four- però el treball continua i tenim una altra competició molt important". 

Carlos Peruga, Carlos Cortés i Ylian González han estat designats per xiular el partit.
Arxivat a