Diversos CAP del Bages organitzaran activitats per la Setmana sense fum

Els centres d'atenció primària ofereixen un acompanyament als pacients que vulguin deixar de fumar, des de la consulta de tabac

Alguns CAP del Bages fan activitats per la Setmana sense fum
Alguns CAP del Bages fan activitats per la Setmana sense fum | Arxiu
Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 17:53h
Els centres d'atenció primària ofereixen un acompanyament als pacients que vulguin deixar de fumar, des de la consulta de tabac. Per a fer la demanda, cal que el ciutadà faci la consulta a través de La Meva Salut dirigida a atenció a la ciutadania i se'l derivarà al personal d'infermeria que atén la consulta.

Segons detalla la infermera de l'ICS Catalunya Central de l'Equip d'atenció primària Navàs-Balsareny, Anna Crespiera, "l'usuari rep el nostre assessorament durant els tres primers mesos de la deshabituació tabàquica, i es continua l'acompanyament fins als sis o dotze mesos, en funció de la necessitat/demanda del pacient. Treballem amb unes guies de pràctica clínica que inclou els fàrmacs i contraindicacions, i les apliquem en funció de cada pacient".

Activitats de Setmana sense fum al Bages-Berguedà
Del 25 al 31 de maig 2022 té lloc la Setmana sense fum amb el lema Viu sense fumar i comença a sumar, uns dies que tenen l'objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d'un ambient lliure de fum i de residus de tabac.

A la comarca del Bages, els equips d'atenció primària de l'Institut Català de la Salut organitzaran diverses activitats relacionades amb la Setmana sense Fum, sobretot centrades en la prevenció del tabac als centres educatius. La majoria d'equips realitzaran carboximetries, una prova senzilla i ràpida que permet conèixer la quantitat de CO2 en l'aire espirat.


Sant Joan de Vilatorrada
Professionals de l'EAP Sant Joan de Vilatorrada lideraran la xerrada/taller "Per què fumem si sabem que és dolent?" el dimecres 25 de maig. Tindrà lloc a la Sala Petita de Cal Gallifa a les 16:30h i estarà oberta a tot el públic interessat en conèixer el perquè de l'addicció i les conseqüències que se'n deriven. A més, els dies següents es muntarà al CAP un petit estand on es realitzaran carboximetries a qui estigui interessat/da, es realitzaran unes petites enquestes i es repartiran guies per deixar de fumar.

L'EAP Navàs-Balsareny organitza activitats adreçades als instituts St Jordi i EDN de Navàs i l'institut escola Guillem de Balsareny i a la població general. Es faran controls de carboximetria, sensibilització i educació sanitària.

Sagrada Família de Manresa
L'activitat es durà a terme el dia 26 de maig durant tot el mati i va dirigida a les persones fumadores perquè reflexionin sobre el per què fumen. Els aportarem informació per ajudar a deixar de fumar i conscienciar la població en deixar aquest hàbit tan nociu. A tothom que tingui interès en deixar el tabac, se li donarà cita per assistir a la consulta especifica en la deshabituació.