Vicenç Villatoro presentarà «Tren a Maratea» a l'Auditori Sant Josep de Moià dissabte

La presentació anirà a càrrec de l'autor i d'Anna Vilajosana, periodista i presidenta d'Òmnium Bages-Moianès

Vicenç Villatoro serà a Moià aquest dissabte
Vicenç Villatoro serà a Moià aquest dissabte | Adrià Costa
Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:36h
El periodista i escriptor egarenc Vicenç Villatoro presentarà Tren a Maratea, la seva última novel·la, aquest dissabte, 28. de maig, a les 7 de la tarda, a l'Auditori Sant Josep de Moià

Tren a Maratea és una novel·la curta, cuinada arran del confinament, que narra el viatge de retorn que fa un home gran al seu poble d'origen, Maratea, un poble al sud d'Itàlia. 

Amb aquesta història breu, Villatoro torna a la ficció després de més de 10 anys dedicat a escriure les seves memòries en forma de trilogia. La seva darrera obra, La casa dels avis, va ser guanyadora, l'any passat, de l'últim premi Joaquim Amat-Piniella, atorgat per Òmnium Bages-Moianès i l'Ajuntament de Manresa. La presentació a Moià anirà a càrrec de l'autor i d'Anna Vilajosana, periodista i presidenta d'Òmnium Bages-Moianès.

Vicenç Villatoro i Lamolla (Terrassa, 1957) és escriptor i periodista. Al llarg de la seva carrera professional ha treballat en diversos mitjans de comunicació com a El Diari de Terrassa, El Correo Catalán, l'Avui, del qual va ser director del 1993 al 1996, i TV3, televisió on va ser cap de cultura i director i presentador de diversos programes. Entre el 2002 i el 2004 va ser director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió. Com a articulista, ha col·laborat en diversos mitjans, entre ells l'Avui, El Periódico, El País, Com Ràdio, RAC1 i Ara. També publica periòdicament a la revista El Temps i a la Revista de Catalunya. Actualment és director del Memorial Democràtic.

Com a escriptor, ha publicat una dotzena de novel·les i ha obtingut els principals premis de la literatura catalana. Algunes de les seves obres han estat traduïdes al castellà, al francès, a l'alemany i a l'italià.
Arxivat a