Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià comptaran amb Jordi Cruz, Ada Parellada i Josean Merino

Les demostracions de cuina en directe comptaran també amb una important presència bagenca amb els xefs Jordi Llobet, Àlex Portales, Xaro López i Jacint Soler

Jordi Cruz i Josean Merino participaran a les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià
Jordi Cruz i Josean Merino participaran a les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià | Arxius particulars
Redacció
24 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:56h
La 5a edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià tindrà lloc al Museu de la Tècnica de Manresa els dies 11 i 12 de juny de 2022, amb l'objectiu de difondre i donar visibilitat als valors del Camí Ignasià, reforçant la capitalitat de Manresa a través de la gastronomia.

En les Jornades Gastronòmiques el visitant podrà descobrir, tastar i comprar els productes agroalimentaris més representatius del Bages i d'Euskadi, territori ignasià convidat d'enguany, i gaudir d'un programa d'activitats que contindrà tas­tos guiats i showcookings de cuina en directe.

Les 5es Jornades presenten la figura del Territori Convidat Ignasià, un reconeixement als diversos territoris per on passa el recorregut ignasià i una oportunitat per a descobrir-ne els seus tresors enogastronòmics. En aquesta ocasió, hi prendrà part una delegació d'Euskadi, la qual cosa es traduirà en productes i productors agroalimentaris presents al mercat i la programació de tastos guiats i demostra­cions de cuina basca.

El dissabte 11, de 10 a 14.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores, i el diumenge 12, de 10 a 14.30 hores, el Museu de la Tècnica acollirà un mercat amb una vintena productors bagencs i bascos, amb formatges, embotits, hortalisses, olis, vins, sidres, dolços i molt més, en el qual el visitant podrà conèixer el producte, comprar-lo i tastar-lo. Paral·lelament, l'espai d'activitats acollirà aules de tast de productes presents al mercat i demostracions de cuina en directe (showcooking), on hi prendran part cuiners bascos, com el mestre pastisser Ignazio Egaña, creador dels pastissos Inazis, i del mestre del pintxo Josean Merino (PerretxiCo).

Les demostracions de cuina en directe d'enguany comptaran amb una important presència bagenca amb els xefs Jordi Llobet (Espai Culinari Jordi Llobet), Àlex Portales (Bages 964-Oller del Mas) i Xaro López i Jacint Soler (Cau de l'Ateneu), fruit de la col·laboració del Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages.

Les 5es Jornades Gastronòmiques es clouran amb la participació de la cuinera Ada Parellada, que farà un showcooking al voltant del receptari d'Ignasi Domènech, i del manresà Jordi Cruz Mas, cuiner amb 6 estrelles Michelin, que farà una demostració de cuina en directe titulada De Manresa al món per posar punt final a l'esdeveniment en l'any de major projecció de la ciutat al voltant dels 500 anys de l'arribada d'Ignasi de Loiola.

L'accés al mercat de productors serà lliure, però tant per les demostracions de cuina com pels tastos caldrà reservar plaça a través de les webs manresa2022.cat o manresturisme.cat, o bé, presencialment, al punt d'informació del recinte el mateix dia fins a exhaurir l'aforament disponible de cada activitat. El preu dels tastos varia de 3 a 6 euros per persona, en funció de les característiques de l'activitat. La resta de programa és gratuït.

Les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià són una iniciativa de l'Ajuntament de Manresa dins de les accions principals de Manresa 2022. Organitzades per la Fundació Turisme i Fires de Manresa i Pep Palau, Von Arend i Associats, les jornades compten amb la col·laboració del Govern Basc, Basque Tour, Euskadi Gastronomika, el Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages i Parc de la Sèquia.


Dissabte 11 de juny
Mercat de productors del Bages i Euskadi

- 10 - 14.30h / 16.30 - 20.30h

Aula d'activitats

- 11 - 11.45h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments. Tast d'embotits, vins i productes del mercat
- 12.15 - 13h Goxocata: tast de dolços ignasians i sidres basques. Euskadi territori Ignasià Convidat
- 13.30 - 14.15h Maridatge de Patrimoni: cultura, gastronomia i vi. Cuina en directe i tast amb Anna Castillo i Jordi Llobet (Espai Culinari Jordi Llobet)
- 17.00 - 17.45h El Bages, paisatge ignasià i bons aliments. Tast de formatges, vins i productes del mercat
- 18.15 - 19h Productes de KM 0 a la cuina de terra endins. Cuina en directe i tast amb Xaro López & Jacint Soler (Cau de l'Ateneu), Àlex Portales (Bages 964 - Oller del Mas) i Jordi Llobet (Espai Culinari Jordi Llobet)
- 19.30 - 20.15h Els pintxos bascos, gastronomia informal. Cuina en directe amb Josean Merino (PerretxiCo). Euskadi territori Ignasià Convidat

Diumenge 12 de juny
Mercat de productors del Bages i Euskadi

- 10 - 14.30h

Aula d'activitats

- 11 - 11.45h Tast de formatges i vins d'Euskadi. Euskadi Territori Ignasià Convidat
- 12.15 - 13h Ada Parellada: plats emblemàtics d'Ignasi Domènech. Cuina en directe amb Ada Parellada (Semproniana, Barcelona)
- 13.15 - 14.15h De Manresa al món: Jordi Cruz. Cuina en directe amb Jordi Cruz (Àbac, Barcelona)