Bufalvent: 30 (+ 2) anys «forts» com 30 roures

L'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial celebra l'aniversari amb dos anys d'endarreriment per la pandèmia essent un referent en el treball conjunt a nivell de país

Vilagrà, Aloy i Ladrón de Guevarà aplaudeixen després de descobrir l'element commemoratiu
Vilagrà, Aloy i Ladrón de Guevarà aplaudeixen després de descobrir l'element commemoratiu | Pere Fontanals
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 22:41h
El Polígon Industrial de Bufalvent de Manresa, el degà de la Catalunya Central i un dels principals referents al país i fora, ha celebrat aquest dilluns el 30è aniversari de la seva constitució associativa amb dos anys d'endarreriment per la pandèmia i descobrint un element commemoratiu de l'efemèride que dona entrada a la plantació de 30 roures que donaran la benvinguda a partir d'ara a l'accés des de la C-55.

"Són 30 roures que volen simbolitzar la fortalesa del nostre projecte empresarial comú durant aquests 30 anys, i que han estat apadrinats per 30 empreses del polígon", ha explicat el president de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, Bernat Ladrón de Guevara, després de la descoberta d'un gran 30 a l'entrada de la plantació. "Són 30, que en realitat són 32, des de la constitució de l'Associació d'Empresaris, el 1990, però que en són molts més ja que el polígon data de la dècada dels 70 del segle passat", ha recordat en els parlaments l'alcalde Marc Aloy.

L'aniversari s'ha celebrat amb tots els ingredients. La comitiva ha estat formada per empresaris del polígon, acompanyats del seu president, Ladrón de Guevara; la consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà; l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, que ha estat acompanyat de diversos regidors de la ciutat, tant del govern com de l'oposició; presidents de les Associacions d'Empresaris de Trullols, Pont Nou i els Dolors; el president de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya; un representants del Consell Comarcal del Bages; la delegada del Govern a la Catalunya Central, i la directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, entre d'altres.

Després d'una reunió entre els empresaris i la consellera, l'ampla comitiva s'ha desplaçat fins al solar d'accés al polígon des de la C-55, a l'altra banda de la benzinera, on s'ha descobert l'element commemoratiu i s'ha fet una visita a la que serà una roureda de benvinguda. L'element, a banda del 30 que commemora l'aniversari, recull les principals dates de fets importants aconseguits per l'associació, des de fets relacionats amb la seguretat i vigilància fins a l'arribada de la fibra òptica o la construcció de la llar d'infants municipal Bressolvent, un referent de conciliació familiar i laboral en els polígons.

"La Fàbrica Nova ha de dotar d'especialització i qualificació el talent local"
En el torn de parlaments, l'alcalde Aloy ha destacat la importància de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent "no només en el desenvolupament del polígon, sinó en la voluntat que sempre ha tingut d'avançar amb els altres polígons de la ciutat i de ser un referent a nivell de país". El polígon, que conté més de 250 empreses que donen treball a més de 4.000 persones, "sempre tindrà l'Ajuntament al seu costat, com ho tenen altres polígons, amb el desenvolupament del Pont Nou 2, per exemple, que ha de donar una nova entrada a la ciutat, o com l'avinguda dels Països Catalans que ha de millorar, molt, la connectivitat dels Trullols".
 

Alcalde, consellera i president de l'associació han visitat la nova roureda. Foto: Pere Fontanals


Aloy també ha volgut fer esment en la importància que les empreses "trobin talent a casa, amb treballadors qualificats i especialitzats". En aquest sentit s'ha referit a la importància del desenvolupament de la Fàbrica Nova, de la mà de la UPC i altres agents, perquè "el talent industrial i tecnològic es quedi a casa i ajudi a les empreses del territori". Aloy no ha volgut finalitzar la seva intervenció sense referir-se a la gerent de l'associació, Montserrat Ambrós. "Sense ella, que hi és des del primer dia, això no hagués estat possible", ha afirmat.

La consellera Vilagrà ha destacat l'aposta del Govern de la Generalitat pel municipalisme. La que va ser alcaldessa de Santpedor ha assegurat que "volem treballar des de la proximitat que ho fan els ajuntaments: allà on hi ha un problema s'hi busca una solució". Per això ha destacat el desplegament de "la finestreta única per a les empreses", perquè "ja n'hi ha prou que tothom hagi de girar al voltant de l'administració". "El nostre és un govern republicà on les persones són al centre i, en aquest cas, les empreses", ha conclòs.

L'acte ha finalitzat amb un petit refrigeri a l'accés de la llar d'infants Bressolvent.

Espai patrocinat