Cardona celebrarà els seus orígens amb la segona edició de la Festa de la Sal

Tindrà lloc entre el 3 i el 5 de juny, comptarà amb una vintena llarga de propostes culturals i es comercialitzarà, per primera vegada, la Sal de Cardona

Presentació de la Festa de la Sal de Cardona
Presentació de la Festa de la Sal de Cardona | AjCdn
Redacció
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:57h
La segona Festa de la Sal de Cardona, que se celebrarà entre el 3 i el 5 de juny, consolidarà un esdeveniment que commemora els orígens històrics de la vila i amb un fil conductor, la sal, que vol reivindicar l'orgull cardoní. 

L'Ajuntament, conjuntament amb la Fundació Cardona Històrica, la productora cardonina Udurae i l'Agència de Desenvolupament Local, presenten la segona edició de la Festa de la Sal a través de quatre eixos com a protagonistes: el patrimoni, la cultura, el comerç i la gastronomia, i tot amb una programació pensada per a tots els públics. 

Programació cultural durant tot el cap de setmana
Aquesta segona edició donarà el tret de sortida divendres 3 de juny amb un acte inaugural a dins el Parc Cultural de la Muntanya de Sal. Serà a 2/4 de 9 del vespre del vespre a càrrec de La vella Dixieland Band i hi haurà un tast gastronòmic. El punt de trobada serà a les vuit del vespre al pàrquing de la Muntanya de Sal. Hi haurà un servei d'autobús llançadora que anirà des del centre històric fins al Parc Cultural de la Muntanya de Sal. 

El dissabte començarà amb un espectacle de màgia a càrrec de Fèlix Brunet (6 de la tarda a la plaça Mercat) i seguirà, a les 7 del vespre, amb circ i música amb Always Drinking Marching Band, a la plaça del Vall. El cardoní Víctor González continuarà la programació amb el seu darrer espectacle de dansa Camins 4.0, a la mateixa plaça. Ja a la nit, Mabel Flores portarà el seu darrer disc, Meraki, a la plaça de la Fira.

De cara a diumenge, la programació començarà a les 11 del matí amb un espectacle de circ per a públic infantil i familiar, El senyor de les baldufes, a la plaça del Mercat, i seguidament, a la plaça del Vall, s'interpretarà l'obra de teatreUna paradeta particular.

Ja al migdia, el grup de jazz Vardo Wagon oferirà un concert-vermut a la Fira. De cara a la tarda, l'Escola Municipal de Música oferirà un concert, també a la plaça de la Fira. Els actes de diumenge acabaran amb el concert de Les Fourchettes, a les 8 del vespre, i de Renaldo i Clara a les 11 de la nit, a la plaça de la Fira.

Comercialització de la Sal de Cardona
Per primer cop es podrà comprar Sal de Cardona, un producte cardoní 100% que ja en l'edició anterior es va presentar i que aquesta en segona edició, a la plaça Santa Eulàlia, hi haurà una paradeta durant tot el cap de setmana per poder comprar sal comestible elaborada a la vila.

En l'eix de patrimoni, el dissabte donarà el tret de sortida amb una activitat infantil per descobrir el Museu de la sal Josep Arnau, una visita per contemplar els cristalls de sal d'una forma espectacular, que servirà per conèixer l'ofici de l'artesania de la sal. Serà a les 5 de la tarda i cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.

També es podrà fer una visita guiada al Casal Graells de Cardona, amb un tast de vins inclòs, a un preu de 8 euros. Hi haurà diverses opcions: dissabte a les 11.30h o a les 17.30h o diumenge a les 11.30h. Cal comprar entrada prèviament, ja que té places limitades. 

A més, durant aquell cap de setmana s'instal·laran al voltant d'una setantena de parades de comerç i artesania i productes gastronòmics, distribuïdes pel centre històric, així com inflables i atraccions al mirador de la Fira. 

Gerri de la Sal, vila convidada, i Cinema Amateur Cardoní, Saler d'Or
L'esdeveniment comptarà amb tres actes institucionals al saló de sessions de l'Ajuntament de Cardona. Dissabte, amb l'entrega del Saler d'Or a l'entitat Cinema Amateur Cardoní, distinció de la vila de Cardona que atorga a una organització, persona o entitat del municipi que ha treballat per enfortir els valors i el desenvolupament del municipi, i seguidament tindrà lloc l'acte d'entrega de la moneda de pagament del Dret d'Aimines, a càrrec de Salinera de Cardona.
 
Ja diumenge, a 2/4 de 12 del migdia es farà la recepció institucional d'una comitiva del consistori de la vila convidada, Gerri de la Sal, municipi de la comarca del Pallars Sobirà.
Arxivat a