L'ExpoBages torna amb molt públic i activitat en un cap de setmana «d'estiu»

La novetat de l'Espai TecnoB@ges, la separació de la Fira de l'Ascensió, la sortida de la pandèmia i el clima han permès una de les edicions més lluïdes dels últims anys

L'ExpoBages ha tornat amb força aquest cap de setmana
L'ExpoBages ha tornat amb força aquest cap de setmana | Pere Fontanals
22 de maig del 2022
Actualitzat a les 23:06h
La 40a edició de l'ExpoBages ha portat a Manresa un dels certàmens més lluïts i amb més activitat dels darrers anys. Diversos factors ho han permès. Per una part, l'Espai TecnoB@ges ha donat profunditat a la proposta tècnica i empresarial de la fira amb activitat des de dijous amb unes Jornades Professionals, i ha estimulat, també, la curiositat tecnològica del públic en general. La separació de la Fira de l'Ascensió, que es va celebrar el passat cap de setmana, ha dotat l'ExpoBages de més especialitat amb pràcticament tots els expositors amb propostes professionals.

A banda, el factor circumstancial també hi ha ajudat. La primera edició normalitzada des de la pandèmia s'ha sumat a un cap de setmana amb climatologia "d'estiu". O sigui, qui no ho ha aprofitat per marxar, ha passat per la fira tot aprofitant, també, l'oferta refrescant de la restauració del Passeig i del centre comercial de la ciutat.

Aquestes ganes de sortir i visitar i preguntar del públic s'havia viscut, també, anteriorment, entre els professionals que havien obligat l'organització a ampliar el nombre de places que inicialment era de 100, fins als més de 130 estands que ja eren una realitat setmanes abans de l'inici de la fira. Una xifra que ha suposat un 20% més que la darrera edició de l'ExpoBages, i molts metres quadrats més.

Però no tot ha estat activitat professional i emprenedora. Els visitants han gaudit de propostes paral·leles, com activitats infantils i exhibicions de diferents àmbits. Entre les activitats infantils destacaven les atraccions a la plaça Simeó Selga, jocs de fusta al llarg del tercer tram del passeig Pere III i un circuit de karts elèctrics a la plaça Crist Rei. A més, al carrer Josep Maria Planes, diverses Associacions de Veïns han proposat diverses activitats. A la plaça Major, la colla castellera dels Tirallongues de Manresa ha actuat aquest diumenge.

Com en els darrers anys, una localitat de la comarca ha estat convidada a la fira per mostrar les seves particularitats i atractius. Enguany ha estat el torn de Sant Fruitós de Bages que s'ha instal·lat a tocar de Crist Rei i que, a banda de portar la seva tradició a Manresa amb els gegants de Sala i Ricardis i altres elements de cultura popular, han donat la possibilitat de menjar paella de la seva històrica Festa de l'Arròs.

ExpoBages està organitzada per l'Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa. Hi col·labora la Unió de Botiguers i Comerciants, amb la participació de la Generalitat de Catalunya, La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Manresa.