L'Associació Islàmica d'Artés renuncia a la compra d'un local pel racisme dels veïns

Els membres de l'entitat prenen aquesta decisió "pel bé del poble", després que els veïns no volguessin ni parlar amb ells i fessin una recollida de signatures contra l'equipament

L'Associació Islàmica d'Artés té un petit local de lloguer al carrer Barquera
L'Associació Islàmica d'Artés té un petit local de lloguer al carrer Barquera | GSV
21 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:12h
L'Associació Islàmica d'Artés ha renunciat a la compra d'un local al carrer Claudi Sala que ja tenia aparaulat amb la propietat per la forta oposició que ha despertat entre el veïnat la instal·lació d'un espai on "promoure la cultura àrab-islàmica, l'aprenentatge de la llengua i tenir un espai on resar", segons ha explicat el representant de l'entitat Soufian Oumrim Benichou.

L'anunci que l'Associació Islàmica d'Artés tenia aparaulada la compra del local va fer despertar els sentiments més racistes entre els veïns, que van iniciar una campanya de desprestigi a la iniciativa i una recollida de signatures "que només porta odi".

Veient aquesta reacció, l'entitat islàmica ha renunciat finalment a la compra del local, però, tal i com explica Oumrim Benichou, "això no és una victòria dels veïns", sinó que "hauria de ser per tenir-ne vergonya". El responsable de l'entitat lamenta que els veïns han fer la campanya "sense voler conversar amb nosaltres". Per això, l'associació ha renunciat, finalment, a la compra del nou local. "Ho fem pel bé del poble i de la convivència entre tots", resumeix Oumrim Benichou

L'associació disposa d'un petit local de lloguer al carrer Barquera que no és suficient per dur a terme la seva activitat cultural i religiosa. Actualment, l'associació està gestionant la compra d'un altre local on poder dur a terme la seva activitat.