L'Era programa un taller de cuina per a recuperar la garrofa al receptari local

Tindrà lloc el proper dijous a les dependències de l'Escola Agrària de Manresa

Garrofes
Garrofes | Viquipèdia
Redacció
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:52h
L'associació L'Era ha programat per al dijous 26 de maig un taller de cuina amb garrofa per a reincorporar aquesta alternativa local als nostres plats. El curs es farà a les dependències de l'Escola Agrària de Manresa (Avinguda Universitària 4-6, Edifici FUB). La informació del curs es pot consultar a la pàgina web de l'entitat.

Durant el taller es prepararan quatre receptes i s'embrancaran amb el contingut teòric sobre la garrofa, trobant així un equilibri entre pràctica i teoria. També es farà un tast d'alguns dels productes per a valorar-los conjuntament.

Nutricionalment la garrofa és un fruit molt energètic: rica en hidrats i en fibra, cosa que intestinalment beneficia el creixement de la flora i en facilita el trànsit. Mineralment, conté quantitats significatives de ferro, calci i magnesi.

Cal no oblidar, també, el seu contingut en proteïnes; com el triptòfan, un precursor de la serotonina que ens proporciona sensació de relaxació i tranquil·litat. A més, el fet de no contenir substàncies estimulants la fan especialment indicada per a la població infantil.

A més a més, consumint garrofa contribuïm a enfortir el teixit econòmic rural i evitem l'abandonament progressiu de feixes de cultiu de garrofer, evitant així la pèrdua de la flora i la fauna que l'envolten.

Les persones interessades poden inscriure's a botiga.associaciolera.org, a través del correu electrònic [email protected] o als telèfons 938 787 035 / 672 337 305.