Comença el rodatge d'«Artistes», un nou programa de TV3 ideat per la bagenca Bah! Studios

El projecte dona veu a joves creadors amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, usuaris d'Ampans

L'humorista Ivan Labanda amb una usuària d'Ampans durant el rodatge
L'humorista Ivan Labanda amb una usuària d'Ampans durant el rodatge | Bah! Studios
Redacció
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:07h
Comença el rodatge d'Artistes un nou programa de TV3 que aposta per l'experiència de veure l'art amb una altra mirada amb aquest nou format, en què artistes amb discapacitat i cares conegudes per l'audiència compartiran l'experiència de l'art. El projecte ha estat ideat per la productora bagenca Bah! Studios i compta amb la participació d'Ampans,

Aquest projecte de les productores Bah! Studios i Youplanet amb la Fundació Ampans va ser seleccionat a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l'ICEC per trobar nous talents i formats de continguts per al 33.

El programa aposta per compartir experiències artístiques amb joves creadors amb discapacitat intel·lectual i persones conegudes pels espectadors, com l'actor Ivan Labanda, l'humorista José Corbacho, la cantant Gisela i el periodista Roger de Gràcia. En aquestes trobades, compartiran les seves trajectòries, les seves passions, i les seves formes de crear i de treballar.

L'origen del projecte
Aquest projecte va néixer quan l'equip del programa va visitar el projecte d'art de la Fundació Ampans a Manresa, que treballa per la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament i de salut mental. En aquesta visita, van quedar impactats pel mètode utilitzat i per la forta personalitat que desprenien les obres exposades. Potser el secret d'aquestes obres era justament que estaven creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips. D'aquí en surt Artistes, de la voluntat d'explorar l'art des de noves perspectives, amb l'objectiu d'oferir una experiència única i sorprenent. 

Artistes és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d'una proposta conjunta de Bah! Studios i Youplanet amb la Fundació Ampans, seleccionada a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat.