Una vuitantena d'alumnes del programa Erasmus +me visiten Sant Fruitós de Bages

Els alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac han fet d'amfitrions de centres de sis països europeus

Els alumnes a l'Ajuntament de Sant Fruitós
Els alumnes a l'Ajuntament de Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:35h
84 alumnes i 16 professors de sis països europeus, entre ells alumnes de l'institut Gerbert d'Aurillac, en representació de Catalunya, han visitat aquest dimarts Sant Fruitós de Bages per descobrir les seves tradicions en el marc del projecte Erasmus +me.

Han estat rebuts a la sala de plens de l'Ajuntament per l'alcaldessa, Àdria Mazcuñán, el regidor d'Ensenyament, Felip Echarri, i altres membres del consistori. Posteriorment han compartit una paella del tradicional arròs del municipi al parc del Bosquet i també se'ls ha mostrat els gegants Sala i Ricardis.

A la tarda, al pati de l'institut, han gaudit d'una mostra de dansa tradicional i de tallers de castells a càrrec de la colla dels Tirallongues de Manresa.

L'institut Gerbert d'Aurillac va sol·licitar, ara fa quatre anys, adherir-se a aquest programa d'intercanvi europeu que té per objectiu conèixer la diversitat cultural europea. Els joves, provinents de Turquia, Finlàndia, Àustria, Holanda, Portugal i Sant Fruitós de Bages, van arribar el diumenge passat a Catalunya i hi seran fins aquest dissabte. Durant aquesta setmana han conviscut i han compartit activitats com una sortida amb kayac i visites als punts més emblemàtics de Barcelona i de Tarragona.

Aquest programa, que va dirigit a joves de 4t d'ESO i de Batxillerat, ja va permetre que els alumnes de l'institut santfruitosenc poguessin realitzar un intercanvi amb un institut de Turquia el passat mes de gener.