El MAP+ mostrarà tecnologies aplicades en els àmbits de la salut i social a l'ExpoBages

Hi haurà demostracions i es farà partícips els assistents de les diferents tecnologies amb què es treballa

El MAP+ mostrarà la seva tecnologia a l'ExpoBages
El MAP+ mostrarà la seva tecnologia a l'ExpoBages | Althaia
Redacció
20 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:25h
El MAP+, hub d'innovació i tecnologia al servei de la medicina i l'atenció personalitzades impulsat per la Fundació Althaia, la Fundació Universitària del Bages - UManresa i Avinent, serà present a l'ExpoBages, la fira multisectorial de referència de la Catalunya Central que se celebra a Man­resa. Aquest divendres disposarà d'un espai a la nova zona tecnològica TecnoB@ges, situada a la plaça Sant Domènec. L'objectiu és apropar al territori les diferents tecnologies dels sectors de la salut i social que s'estan desenvolupant, validant i també utilitzant.

Es faran dues sessions, una a les 10 del matí i una altra a les 5 de la tarda, per presentar els projectes amb què s'està treballant i mostrar com funcionen d'una manera pràctica. També es promourà la participació dels assistents a través d'experiències que ajudaran a entendre el seu funcionament, aplicabilitat i beneficis.

Partint d'un cas teòric, es mostrarà com les diferents tecnologies que es desenvolupen sota el paraigües del MAP+ es podrien integrar per donar resposta a les necessitats d'un suposat pacient. Així, es donarà a conèixer la intel·ligència artificial per fer un anàlisi predictiu, un portal de comunicació a domicili persona­litzat, la possibilitat de monitoritzar a distància, la comunicació entre professionals i persones a domicili, el treball en xarxa en temps real, la prevenció de caigudes i el deliri amb intel·ligència artificial, la rehabilitació amb solucions immersives i l'alimentació impresa amb 3D per a persones amb disfàgia, entre d'altres. 

Les presentacions aniran de la mà de les empreses que desenvolupen les diferents tecnologies. Col·laboren en els projectes que es donaran a conèixer Vodafone, Amalfi Analytics, Isern, Liberia, Robbie, Control Live, Zerintia, Yasyt, Handycat, Avinent, NutriAlth3, Natural Machines, Agrana, Sosa, Cal Pujolet, Escola d'Hoteleria Joviat, Escola Montserrat, Sant Andreu Salut, Ampans i Ponentia.

Des del MAP+ es treballa amb aquestes organitzacions per tal de validar les diferents tecnologies que proposen, fer que s'implementin de manera segura i adequada o, també, per descobrir nous usos de tecnologies inicialment no ideades per al sectors de salut i social.