Tres escoles del Bages, guardonades amb els premis Baldiri Reixac de la Fundació Carulla

Es tracta de l'Escola Salipota de Súria, l'IE Barnola d'Avinyó i l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa

L'Escola Salipota de Súria ha rebut un premi de 3.000 euros
L'Escola Salipota de Súria ha rebut un premi de 3.000 euros | AjSú
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:26h
La Fundació Carulla ha fet públic aquest dijous el resultat de la 44a edició dels Premis Baldiri Reixac, els guardons anuals que impulsen i reconeixen projectes educatius que donen resposta als reptes de l'educació des de les arts, la cultura i la llengua catalana. Tres centres del Bages han estat guardonats: l'Escola Salipota de Súria, l'IE Barnola d'Avinyó i l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa.

D'un total de 106 propostes presentades, 30 han estat escollides pel jurat com a guanyadores. Totes elles destaquen per tenir un component transformador, i per mostrar el seu compromís amb la societat i la cultura.

L'Escola Salipota de Súria ha guanyat el Premi Baldiri Escola - Arts i reptes socials, amb un import de 3.000 euros. El jurat ha valorat l'ús de metodologies inspiradores i actives que posen l'alumnat al centre de l'acció educativa, a més de la implicació de l'escola amb la comunitat educativa i l'entorn, entre d'altres qualitats. 

L'IE Barnola d'Avinyó ha estat reconeguda amb el premi Baldiri Experiències pel projecte Teixint fils d'emocions. La pèrdua i les pors. Aquest premi està dotat amb 500 euros per a material escolar i llibres d'Abacus Cooperativa. Els projectes reconeguts consisteixen en experiències d'aprenentatge dins i fora de l'aula, ja realitzades, que han respost de forma innovadora, a través dels llenguatges artístics i creatius, a les necessitats dels infants i joves al qui anaven dirigides. 

En aquesta mateixa categoria també ha estat premiada l'Escola Agrupació Sant Jordi de Fonollosa pel projecte Ràdio Dracsback, la ràdio de l'escola dels dracs.
Arxivat a