Althaia i la Clínica Sant Josep presentaran a l'ExpoBages les últimes novetats en les seves app

La institució serà present a la nova zona tecnològica TecnoB@ges de la plaça Sant Domènec de Manresa tant dissabte com diumenge

Aplicatiu d'Althaia
Aplicatiu d'Althaia | Althaia
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 14:22h
La Fundació Althaia i la Clínica Sant Josep presentaran a l'ExpoBages d'aquest cap de setmana les últimes novetats en les respectives aplicacions mòbils. Serà en el decurs d'unes sessions pràctiques que se celebraran a la nova zona tecnològica TecnoB@ges, situada a la plaça Sant Domènec de Manresa, tant dissabte com diumenge entre 17.00 i 18.30 hores. L'objectiu és apropar-ne els avantatges a la ciutadania, fomentar-ne l'ús i conèixer-ne la seva opinió. 

A totes les persones que s'acostin a aquest espai es proposarà un joc que ajudi a conèixer, d'una manera pràctica, dinàmica i distesa, les diferents funcionalitats tant de l'app d'Althaia com de l'Espai Pacient de la Clínica Sant Josep. Al final, es farà una enquesta als participants per tal de valorar el funcionament de les aplicacions. 

A més, els participants podran valorar i proposar quines noves funcionalitats creuen que s'haurien d'incorporar en aquests aplicatius i els resultats que s'obtinguin es tindran en compte a l'hora de projectar futures millores. D'aquesta manera, es fomenta la participació i l'experiència del pacient a l'hora d'idear eines i models d'atenció d'acord a una de les línies que inclou el Pla Estratègic Talaia 2021-2025.

Totes les persones que participin en aquesta dinàmica entraran en el sorteig de dues entrades dobles per a una visita guiada a Manresa.

L'app d'Althaia
Una de les darreres novetats que s'ha posat en marxa és el nou sistema que permet donar-se d'alta, a través de la pàgina web, a l'Àrea personal de l'aplicació mòbil d'Althaia. A través d'un formulari online, l'usuari pot sol·licitar l'accés sense necessitat d'anar presencialment a cap edifici de la fundació. D'aquesta manera es facilita i agilitza molt el procés per tal de poder accedir a la part privada de l'app.

Tècnicament, si les dades que s'introdueixen durant l'alta coincideixen amb les que consten a la base de dades d'Althaia, les credencials es validen automàticament. Seguidament, l'usuari rep un missatge de text al mòbil i un correu electrònic amb les indicacions a seguir. Totes les persones que ho desitgin podran realitzar el procés de donar-se d'alta aquest cap de setmana durant les dues sessions amb els suport de professionals i voluntaris de la institució.

Durant els darrers anys l'aplicació mòbil d'Althaia ha crescut amb noves funcionalitats. Un exemple és la Sala d'espera de quiròfan, que permet que els acompanyants puguin seguir l'evolució de la intervenció quirúrgica del seu familiar en temps real, la confirmació de l'arribada al centre quan tens una visita sense necessitat de passar pel pedestal o la funcionalitat que permet veure la llista d'espera.

Aquestes millores han fet créixer l'interès per l'aplicació. Així ho constata un destacat nombre de noves descàrregues de l'app i també les altes en aquesta Àrea personal, que han crescut fins a un 25%.

L'aplicació es pot descarregar en la versió Android o IOS a través d'aquest enllaç. L'Àrea personal és accessible des d'aquesta app i també des de la pàgina web d'Althaia.

Espai Pacient de la Clínica
Amb l'objectiu d'oferir el màxim confort i qualitat als seus pacients, aquest mes de maig la Clínica Sant Josep ha renovat l'Espai Pacient. El nou aplicatiu permet disposar d'una navegació més fluïda, intuïtiva i àgil, i compta amb un nou sistema d'accés a través d'un PIN o empremta digital. La nova versió també incorpora la correcció d'incidències i millores de rendiment.

L'Espai Pacient és l'aplicació mòbil que connecta tots els usuaris amb Clínica Sant Josep de Manresa, oferint accés als seus serveis, a la seva informació mèdica i la realització de diferents gestions, fent que la relació sigui més àgil i propera. Des de la seva aparició, l'any 2018, l'aplicatiu va suposar tot un revulsiu per a poder gestionar i tenir accés a informes i proves diagnòstiques des d'una sola eina. Any rere any, els usuaris no han parat de créixer i actualment ja són més de 10.500 els que utilitzen l'aplicació

A través d'Espai Pacient es poden realitzar tràmits com gestionar les hores de visita amb els professionals, des de demanar cita, canviar-la de data i hora, o anul·lar-la. També permet consultar informes, imatges radiològiques, imprimir justificants de visita, tenir accés a promocions, sol·licitar pressupostos, donar l'opinió sobre els serveis als quals ha tingut accés, etc. A més, l'aplicatiu ofereix la possibilitat de gestionar la informació i els tràmits de pacients autoritzats o al seu càrrec.