Els museus de Manresa estrenen un joc que convida el públic a descobrir una peça de cada equipament

Tothom qui visiti els sis museus participants rebrà uns cromos per enganxar en el fulletó del joc i descobrir la pista final, que permetrà accedir a un premi

Presentació del Joc dels Museus de Manresa
Presentació del Joc dels Museus de Manresa | AjM
Redacció
19 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:59h
L'Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria de Cultura i Festes, i els equipaments museístics de la ciutat han estrenat aquest dimecres el Joc dels Museus, una proposta inèdita que forma part del programa del Dia Internacional dels Museus a Manresa i que estarà en vigor fins al proper 30 de juny. L'objectiu és incentivar el públic familiar a visitar els museus de la ciutat i, d'una forma lúdica, descobrir una peça a cadascun d'ells, la qual cosa els permetrà accedir al premi final, que l'organització manté en sorpresa.

Els fulletons del joc es poden adquirir de forma gratuïta als sis equipaments museístics que hi participen, el Museu de Manresa, el Museu de la Tècnica, el Museu de Geologia Valentí Masachs, el Museu històric de La Seu, l'Espai Manresa 1522 i el Centre d'Interpretació medieval del carrer del Balç, així com també al Centre Cultural del Casino i a l'Oficina de Turisme de Manresa.

Els fulletons relacionen 6 peces dels 6 museus participants, una per cada, a través d'una història que els lliga. A cada museu, el visitant rebrà un cromo (amb una imatge de la peça en qüestió), que haurà d'enganxar a la casella corresponent del fulletó i, alhora, respondre a la pregunta que hi té assignada. La resposta la podrà trobar quan visiti la peça elegida de cada museu. Un cop obtingudes les sis respostes, trobarà la pista per poder obtenir el premi.

El Joc dels Museus, que ha rebut el suport del CAE en el disseny, s'ha inspirat en els valors que aporten els museus, que enguany ha destacat el Comitè Internacional dels Museus (ICOM) en el programa del Dia Internacional dels Museus (DIM) d'enguany: la sostenibilitat i la capacitat de construir comunitat. En aquesta edició, el lema del DIM ha estat "Els museus tenen el poder de transformar el món que ens envolta”, una proposta de l'ICOM que vol posar en relleu el potencial dels museus per provocar canvis positius en les seves comunitats.

A Manresa, el programa d'activitats va començar dissabte passat, 14 de maig, i ha inclòs jornades de portes obertes i actes a tots els set equipaments museístics de la ciutat. Les activitats continuen aquest dijous, a les 6 de la tarda, al Museu de la Tècnica, amb la presentació de la ruta dels fets del 1932, amb una conferència a càrrec de Josep Quevedo.

A banda dels museus, el programa d'activitats ha comptat amb la participació activa d'institucions i entitats de la ciutat, com ara els Amics de la Seu, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, l'Associació Memòria i Història de Manresa, Centre d'Estudis del Bages, UPC Manresa, el Parc de la Séquia o la Parròquia de Santa Maria de la Seu. També amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.