Alumnes de l'escola de Fonollosa porten el musical «Hairspray» al teatre

Gairebé 50 infants, d'entre 10 i 12 anys, interpreten l'obra, que compta amb cant i música en directe

Assaig del musical «Hairspray» per part d'alumnes de l'escola de Fonollosa
Assaig del musical «Hairspray» per part d'alumnes de l'escola de Fonollosa | Cedida
Redacció
17 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:25h
Alumnes del cicle superior de l'escola de Fonollosa portaran el musical Hairspray a l'escenari. Serà el cap de setmana del 21 i 22 de maig al Teatre Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles. Els infants, d'entre 10 i 12 anys, interpretaran l'obra, que comptarà amb cant i música en directe, a càrrec dels mateixos alumnes i els professors d'instrument de l'escola. El musical representa el treball final que els alumnes de Fonollosa fan, cada dos anys, en acabar l'etapa escolar.

El projecte posa en comú tot el que han après al llarg d'aquesta etapa, des del teatre o el cant fins a la dansa i la música, i posa en valor l'aposta del centre per l'art. Basat en la pel·lícula que porta aquest nom, Hairspray tracta sobre la segregació racial dels anys 70 als Estats Units i els cànons de bellesa imposats. 

Les entrades per a l'espectacle ja estan a la venda a aquest enllaç. Es faran tres sessions: dissabte 21 de maig, a les 12 del migdia, i diumenge 22 de maig, a les 12 del migdia i a les sis de la tarda. El preu de les entrades és de 12 euros. 

Sota la direcció artística de l'actriu Laia de Mendoza, el muntatge està interpretat per més de 40 alumnes de 5è i 6è que fan d'actors, ballarins i cantants. Mendoza qualifica els musicals que es fan a Fonollosa "de màgia". "És increïble com, amb els mitjans d'una escola pública, conjuntament amb les famílies i els professionals que en formem part, es fan uns musicals de tant nivell", afegeix.   

L'espectacle compta amb música en directe sota la direcció de David Martell, al piano, acompanyat per Loreto Pedreira, al teclat, Marc Badia, a la guitarra, Pere Barrera, al baix, i Xevi Camp, a la bateria. Les coreografies han estat ideades per la professora i ballarina Ariadna Guitart i la mestra de cant coral Anna Soler és la directora vocal del musical. 

La implicació de les famílies, la clau
La realització del musical és possible gràcies a la implicació de l'escola i de les famílies del centre, que fa setmanes que hi estan abocades. Des del vestuari, al decorat, fins al vessant comercial o els detalls tècnics, les famílies col·laboren en tots els aspectes. "El més màgic és l'energia i l'emoció que està posada en el projecte, que és el que fa que surti un resultat de tant nivell", afegeix Mendoza. 

Hairspray arriba després de l'èxit dels musicals 7 noies per a 7 germans, La botiga dels horrors, Matilda o Oliver Twist, entre d'altres. 

Potenciar l'art, un projecte d'escola
L'escola de Fonollosa continua apostant perquè els alumnes de cicle superior duguin a terme un espectacle musical com a treball transversal de curs. De fet, el projecte educatiu del centre té una especial atenció per a l'educació artística i musical, i tots els alumnes aprenen a tocar un instrument que trien entre el piano, la guitarra, la flauta travessera, el clarinet, la bateria, el violoncel i el violí.