El primer Cicle [H] d'Art Experimental i Comunitat de Monistrol de Calders deixa el llistó ben alt

La proposta impulsada per Primo Gabbiano i Visual Pal va celebrar-se durant tot el dissabte i va comptar amb un mercat d'autoedició, exposicions, tallers, performances, concerts i poesia

Lola Nieto durant la seva actuació al «Cicle [H] d'Art Experimental i Comunitat»
Lola Nieto durant la seva actuació al «Cicle [H] d'Art Experimental i Comunitat» | Toni Carrasco
Toni Carrasco
16 de maig del 2022
Actualitzat el 17 de maig a la 13:40h
El centre urbà de Monistrol de Calders va omplir-se, aquest passat dissabte, d'art alternatiu i experimental en el marc de la primera edició del Cicle d'Art Experimental i Comunitat, una iniciativa trencadora que va néixer amb l'objectiu de fer d'altaveu a propostes culturals que entenen l'experimentació en un sentit ampli i heterodox amb artistes que experimenten des de disciplines com la poesia o la música fins a creadors que treballen des de la performance o el site-specificamb.

La jornada de dissabte va comptar amb una quinzena d'actes, el primer dels quals va ser un pregó inaugural al voltant d'una intervenció sonora. Les propostes van continuar amb l'obertura del mercat d'autoedició; la inauguració de l'exposició Komando Peluche de Nathalie Rey, i el vermut musical amb Emotional Pussy DJ Set.

A la tarda, la frenètica activitat cultural va continuar amb la performance poètica de Lola Nieto i la poetessa local Rosa Rovira sota el suggerent títol de Caracol. Tot seguit, la plaça de l'escorxador va ser l'escenari de la resta d'actes fins a la nit, amb el concert acústic La maqueta al descubierto de 6Q art; el ritual dron de O.D.I; l'encesa del canó de llum des del campanar; la performance audiovisual d'Úrsula Sant Cristóbal; l'ambient experimental de Plugim; la poesia electrònica de DA:MA, i la proposta Dark Disco/synth Goth i Experimental Wave amb Synths talk whith humans del DJ Ivan Övich, que va complementar-se amb les projeccions de Head Cloud.

La direcció artística d'aquesta primera edició del Cicle d'Art Experimental i Comunitat va anar a càrrec del prestigiós artista multidisciplinari Primo Gabbiano amb la col·laboració de Visual Pal.