​Vicenç Villatoro serà dijous a Manresa per presentar «Tren a Maratea», la seva última novel·la

Ho farà a l'Espai Òmnium en un acte que començarà a les set de la tarda

​Vicenç Villatoro serà dijous a Manresa per presentar «Tren a Maratea»
​Vicenç Villatoro serà dijous a Manresa per presentar «Tren a Maratea» | Adrià Costa
NacióManresa
16 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:11h
El periodista i escriptor egarenc Vicenç Villatoro serà, aquest dijous 19 de maig, a l'Espai Òmnium de Manresa per presentar la seva darrera novel·la, Tren a Maratea, una ficció breu que se centra en el viatge de retorn que fa un home gran al poble on va néixer, al sud d'Itàlia, després d'haver-ne marxat durant la Segona Guerra Mundial per lluitar al bàndol dels partisans. Serà durant aquest trajecte quan coneixerà una professora universitària amb qui compartirà els records essencials de la seva vida, entre la incomoditat davant de la història oficial i l'atracció de la memòria d'infantesa; entre la força del desig de viure i la proximitat inevitable de la mort.

Amb Tren a Maratea, Villatoro torna a la ficció després de més de 10 anys dedicat a escriure les seves memòries en forma de trilogia. La seva penúltima obra, La casa dels avis, va ser guanyadora de l'últim premi Joaquim Amat-Piniella, atorgat per l'Ajuntament de Manresa i Òmnium Bages-Moianès el passat 23 de febrer.

La presentació de Tren a Maratea a Manresa començarà a les set de la tarda i anirà a càrrec de l'autor i d'Anna Vilajosana, periodista i presidenta d'Òmnium Bages-Moianès.