No ho tenien fàcil però hi han tornat: les noies de l'Avinent es classifiquen per a la final de Divisió d'Honor

L'equip manresà va haver de participar en la segona de les tres jornades del Campionat d'Espanya de Clubs amb les baixes de cinc de les atletes més destacades

Les noies de l'Avinent es classifiquen per la final de Divisió d'Honor
Les noies de l'Avinent es classifiquen per la final de Divisió d'Honor | CAM
NacióManresa
15 de maig del 2022
Actualitzat el 17 de maig a la 13:38h
Les noies de l'Avinent Manresa participaran en la gran final de Divisió d'Honor després de protagonitzar, aquest dissabte, una brillant actuació a les pistes d'atletisme Gaetà Huguet de Castelló de la Plana (País Valencià) en el marc de la segona de les tres jornades del Campionat d'Espanya de Clubs de Divisió d'Honor en categoria femenina. Es tracta d'una fita assolida "gràcies a l'esforç col·lectiu de tota la formació", celebren des del club de la capital del Bages. I és que malgrat ja sigui habitual que les manresanes ocupin les millors posicions del podi, aquest cop no ho tenien tan fàcil per imposar-se a la resta d'equips.

I això per què? Doncs perquè cinc de les atletes més destacades del club no van poder prendre part en l'esdeveniment. Es tracta de la marxadora internacional Mar Juarez (per prescripció mèdica), de la tanquistes Emilia del Hoyo (per lesió) i Jana Bruses (per compromis esportiu internacional), i de les saltadores Ona Bonet (per estudis) i Sofia Zorrilla (per lesió). 

Malgrat aquest contratemps, però, "l'equip va sobreposar-se a les adversitats i va demostrar que tenia la capacitat esportiva suficient com per superar-les amb nota", acabant la competició en segona posició, només superat pel Playas Castellón. Completen el quadrangular Ria Ferrol i Atletismo Alcorcón. 

Amb aquest resultat, les de la capital del Bages repetiran presència en una gran final de Divisió d'Honor, que en aquest cas es disputarà el dissabte 11 de juny a La Nucía (Alacant). En aquest indret s'hi reuniran les vuit millors formacions de l'Estat d'aquest 2022, que seran Playas de Castellón, València CA, FCBarcelona, At San Sebastián, Alcampo Scorpio71 de Saragossa, Unicaja Jaen, Grupoempleo Pamplona At, i l'Avinent Manresa. 

De l'actuació manresana durant la competició d'aquest dissabte en destaca el triomf de la quatrecentista Laura Bou, que amb un sensacional registre de 54"14 en els 400 metres llisos, va batre el Rècord Absolut de l'entitat que ella mateixa ostentava. Així mateix, juntament amb Núria Tió, Xènia Pubill i Meritxell Tarragó, van aconseguir, en la prova de relleus de 4x400, millorar el Rècord Absolut de l'entitat amb un registre de 3'48"39. Al gran paper de Bou en clau individual, cal sumar-hi les victòries de Mònica Clemente (en perxa) i Martina Zunino (400 metres tanques).