El BAXI Manresa no pot superar el Barça i acaba setè (80-94)

El conjunt bagenc ha arribat als descans al davant però no ha pogut mantenir el ritme

Chima Moneke ha aportat la seva lluita habitual però el BAXI Manresa no ha pogut contra el Barça | Manel Mas
15 de maig del 2022
Actualitzat a les 0:41h
El BAXI Manresa ha acabat setè la fase regular de la Lliga Endesa després de perdre contra el Barça. El partit ha tingut dues parts molt diferenciades. La primera ha estat de domini local amb una gran actuació de Chima Moneke, bons detalls de Brancou Badio i alguna jugada espectacular d'Ismael Bako. A la segona, el decorat ha canviat totalment. Els blaugrana han començat a castigar des de l'exterior sense que el quadre manresà pogués aturar-ho. Amb la derrota, el BAXI Manresa no ha hagut de mirar a les altres pistes. Els de Pedro Martínez han acabat setens i jugaran contra el Real Madrid un play-off al millor de tres partits. L'ACB encara no ha fet públiques les dates però en cap cas serà abans de 24 de maig.

Dani Pérez, Brancou Badio, Juan Pablo Vaulet, Chima Moneke i Yankuba Sima han format el cinc titular del BAXI Manresa. El Barça ha sortit amb Nick Kalathes, Nico Laprovittola, Dante Exum, Nikola Mirotic i Sertaç Sanli. Els bagencs s'han vist superats de bon principi pels blaugrana. Badio ha respost la cistella inicial de Sanli abans que els de Sarunas Jasikevicius aconseguissin un parcial de 0-7. La resposta del BAXI Manresa ha estat contundent. Un parcial encara més ampli d'11-0 que situava el conjunt de Pedro Martínez per davant (13-9, minut 6). Per uns moments, el Barça ha aconseguit equilibrar el partit. Però els jugadors locals han acabat millor uns primers deu minuts marcats per parcials a favor dels un i dels altres. Entre Ismael Bako, Toni Naspler i Elias Valtonen han fixat el 21-15 que reflectia el marcador als deu minuts.

Les distàncies s'han mantingut al començament del segon quart. Als dos equips els costava més anotar. Fins que el BAXI Manresa s'ha mostrat més afinat que el Barça. Poc a poc la renda local anava creixent. A manca de quatre minuts per arribar al descans ha arribat als deu punts (33-23). Els intents de reacció dels visitants han estat contestats per part de l'equip bagenc en gairebé totes les ocasions. Els de Pedro Martínez s'han mantingut serens i han marxat als vestidors amb un sòlid domini (40-33).

El visitant Nigel Haynes ha sumat cinc punts seguits per acostar el seu equip. Laprovittola anotava de tres per situar el Barça per davant molts minuts després. El BAXI Manresa no ha trigat a reaccionar. Moneke, Badio i Vaulet eren capaços de frenar els blaugrana i gairebé recuperar la renda que hi havia al descans (48-43, minut 25). Poc després, Badio hi posava l'espectacle recuperant una pilota i esmaixant-la al cèrcol contrari. Aquesta reacció no ha estat tan contundent com al primer quart. Laprovittola s'ha mostrat molt encertat des de l'exterior. L'argentí ha anotat 16 punts en només deu minuts. Ha estat la clau perquè els bagencs passessin de dominar el partit a veure's superats per set punts a manca dels darrers deu minuts (56-63).

Al darrer quart, el desavantatge manresà ha crescut. La distància era cap cop més gran. El BAXI Manresa no trobava continuïtat en el seu joc ni estava encertat en defensa. Quan els jugadors visitants no entraven els seus llançaments els rebots s'escapaven i el Barça disposava d'una segona oportunitat. La màxima diferencia entre tots equips ha estat de 23 punts. L'esforç final ho ha deixat per sota dels 20 punts (80-64).