L'aparició d'una bòfia de grans dimensions obliga a tancar els camins del Pla de Reguant de Súria

L'Ajuntament demana que ningú s'apropi a la zona d'esfondrament pel perill que això pot suposar

Bòfia de grans dimensions apareguda al bosc de ribera de Súria
Bòfia de grans dimensions apareguda al bosc de ribera de Súria | AjSú
Redacció
13 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:49h
L'Ajuntament de Súria ha fet públic aquest divendres 13 de maig un decret d'Alcaldia sobre el tancament provisional i urgent dels camins del Pla de Reguant afectats per l'aparició d'una bòfia de grans dimensions a la zona del bosc de ribera. La Policia Local ha senyalitzat la prohibició d'accés a peu o per mitjà de qualsevol tipus de mitjà de transport per l'àrea afectada.

L'esfondrament va ser detectat inicialment el passat 6 de maig en un dels camins del bosc de ribera. Les dimensions de la bòfia han augmentat des d'aquesta data, i no es descarta que pugui créixer encara més.

Segons el decret, les mesures adoptades són estrictament temporals, en espera d'adoptar una solució definitiva proposada per tècnics experts en la matèria.

A hores d'ara, segons assegura l'Ajuntament, es desconeixen les causes que han motivat l'aparició d'aquesta bòfia, tot i que es tracta d'una àrea en què hi ha constància històrica d'altres esfondraments de terreny, relacionats probablement amb les característiques geològiques de la zona.

L'Ajuntament demana a tothom el compliment estricte de la prohibició de transitar pels camins tallats i que ningú s'apropi a la zona d'esfondrament pel perill que això pot suposar.
 

Tall d'un dels camins afectats per l'aparició de la bòfia al bosc de ribera Foto: AjSú

Arxivat a