El BAXI Manresa tancarà la fase regular dissabte contra el Barça

L'equip bagenc pot quedar entre el cinquè i el setè lloc

Chima Moneke ha fet bones actuacions contra el Barça aquesta temporada
Chima Moneke ha fet bones actuacions contra el Barça aquesta temporada | E. Cobos
13 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:05h
El BAXI Manresa acabarà la fase regular de la Lliga Endesa rebent el Barça al Nou Congost (dissabte, 20.45h. Movistar Deportes). Per als bagencs l'única incògnita a nivell classificatori és fixar la posició final que oscil·larà entre el cinquè i el setè lloc. Per ser cinquè, el BAXI Manresa necessita vèncer contra el Barça i que Lenovo Tenerife i Bitci Baskonia (tots dos) perdin el seu partit. Serà sisè si a més de guanyar contra el conjunt blaugrana perd el Lenovo Tenerife o el Bitci Baskonia (un dels dos). I serà setè si els bagencs perden o, en cas de victòria, també si guanyen Lenovo Tenerife i Bitci Baskonia (tots dos). L'ACB publica una possibilitat impossible que donaria la cinquena posició al BAXI Manresa que passa per triomf manresà, victòria del Lenovo Tenerife i victòria del Bitci Baskonia contra el Joventut per 107 punts de diferència.

L'estat físic de la plantilla continua sent el principal maldecap per a Pedro Martínez. Sylvain Francisco està descartat i Joe Thomasson i Brancou Badio són dubte. El club manresà no ha fet cap comunicat sobre l'abast de les dues lesions. Les úniques informacions són les declaracions de Pedro Martínez a la roda de premsa posterior al partit davant l'Unicaja Màlaga en què deia que cap dels dos jugadors no tenia res trencat i que, en aquells moments, no estaven descartats, i les paraules dels dos jugadors als micròfons de Ràdio Manresa. Mentre que Thomasson es mostrava optimista però preferia anar dia a dia, el senegalès explicava que només va patir una rampa. 

Pedro Martínez ha explicat que "hem d'intentar competir a casa nostra davant els nostres aficionats". Sobre el Barça n'ha comentat que "és un equip molt llarg. Segur que deixaran algun jugador molt bo fora de la convocatòria". El tècnic també ha valorat l'actuació de Bracou davant l'Unicaja Màlaga mostrant la seva sorpresa per una adaptació tan ràpida

El Barça serà primer de la fase regular passi el què passi al Nou Congost. L'equip entrenat per Sarunas Jasikevicius jugarà la setmana vinent la Final Four a Belgrad. El tècnic lituà vol arribar-hi amb l'equip el màxim de fresc possible. Per això, als darrers partits ha fet rotacions. Nikola Mirotic va descansar fa dues jornades contra el Breogán i dimecres no van jugar Brandon Davies ni Kyle Kuric. Per tant, el roster que presentarà el Barça és tota una incògnita. 

Óscar Perea, Arnau Padró i Esperanza Mendoza seran els àrbitres del partit. 
Arxivat a