emergència climàtica

Els joves dels comuns proposen una assemblea jove pel clima a Manresa davant l'emergència climàtica

Han presentat la proposta davant l'edifici de la FUB

per Redacció, 13 de maig de 2022 a les 15:50 |
Joves dels comuns presentant la campanya davant de la FUB | Joves Comuns
Els joves dels comuns de Manresa s'han reunit davant l'edifici de la FUB per presentar la proposta d'assemblea jove pel clima. Una proposta que pretén fer alçar la veu de les persones joves pel que fa propostes per a fer de Manresa, una ciutat més verda i sostenible.

Manresa, segons l'informe recent de l'Institut de Salut Global, és una de les ciutats de l'Estat que "més morts per pol·lució acumula". Aquest fet, diuen, els porta a replantejar-se de forma urgent la ciutat que volen per a viure i moure's. Insisteixen que el canvi climàtic ha de ser una prioritat per les institucions com també la consecució d'un sistema productiu més sostenible. La generació jove "patirà les conseqüències del canvi climàtic en un futur i és cabdal per ells que els governs els escoltin i prenguin una actitud seriosa vers aquest problema".


Emmirallant-se en altres ciutats com Barcelona o Tarragona, les quals han dut a terme processos participatius on les joves poden expressar-se i fer propostes sobre mobilitat, emplacen l'Ajuntament de Manresa a convocar una assemblea oberta a la gent jove a títol individual, les escoles i instituts i a les entitats per a debatre sobre la problemàtica climàtica. Creuen que el pla de mobilitat proposat per l'Ajuntament encara "té molt marge de millora i aquesta assemblea podria ajudar a incorporar allò que la joventut de Manresa desitja per a la ciutat".

A més, proposen que amb la plataforma ja existent Decidim Manresa es puguin recollir propostes de la ciutadania que més tard en el procés assembleari s'hi puguin incorporar.  Tot això ha de servir per fer més propera "la relació dels joves amb les institucions que sovint se senten molt allunyades, donar-los veu i caminar de forma transversal i participativa cap a una Manresa més verda des de la transició ecològica justa".

 

Participació