El Romànic Montserratí estrena senyalització i serà protagonista de la Caminada Geoparc

El 22 de maig es farà aquesta caminada circular de set quilòmetres a Castellbell i el Vilar i Marganell

Entrada de l'església de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar
Entrada de l'església de Sant Cristòfol de Castellbell i el Vilar | AjCbiV
Redacció
12 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:40h
La ruta del Romànic Montserratí, que transcorre entre els municipis de Castellbell i el Vilar i Marganell, estrena nova senyalització aquest mes de maig. L'estrena coincidirà amb la primera Caminada del Geoparc programada per al diumenge 22 de maig i l'edició d'un nou fullet turístic que recull 25 rutes pesades per fer a peu o en bicicleta i que recorren alguns dels principals elements romànics de la comarca.

L'itinerari de set quilòmetres és una ruta rica en patrimoni natural i cultural, a partir de la qual es descobreix la geologia, la flora i la fauna que l'envolten i, alhora, dona a conèixer tres temples d'origen romànic d'entre els segles XI i XII: l'església de Sant Cristòfol de Castellbell, punt d'inici de la caminada, la capella de Sant Jaume de Castellbell i l'església de Sant Esteve de Marganell. Tot l'itinerari compta amb unes vistes espectaculars de la muntanya de Montserrat.

Dos miradors
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, aprofitant la senyalització d'aquest itinerari, ha creat dos miradors a la muntanya que posen en valor l'espectacular geologia del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central, amb la singularitat que permeten observar Montserrat de molt a prop sense perdre de vista la seva immensitat. La caminada incorporarà dues parades breus per explicar el romànic, la geologia i el paisatge. Aquestes seran en el pas per les esglésies romàniques, que aquest dia estaran obertes i es podran visitar.

Inscripcions i horaris
Les inscripcions per participar a la caminada ja estan obertes i es poden fer a través d'internet. La caminada sortirà a les 9 del matí de l'església de Sant Cristòfol de Castellbell i acabarà amb un tast de mató de Montserrat, ja que a Marganell és on trobem les famílies i masies que han conservat el costum d'elaborar aquest tradicional producte i pujar-lo muntanya amunt. El tast final també permetrà degustar les xocolates d'Enric Rovira, xocolater de Castellbell i el Vilar, i la coca de Montserrat. L'aparcament per accedir al punt de sortida està previst al llarg del carrer de Can Prat al nucli de Sant Cristòfol de Castellbell.